Bauke Wolters

Senior Consultant

Mijn naam is Bauke Wolters en ik ben Senior Consultant bij Van de Groep & Olsthoorn sinds februari 2012.

Na het Gymnasium in Groningen en een jaar TH Twente ben ik aan de HTS Elektrotechniek gaan studeren, en ben afgestudeerd met als specialisatie Hoogspanningstechniek. Later heb ik nog post-hbo Bedrijfskunde gedaan aan de SWOT.  In 1986 ben ik begonnen als trainee bij Holec (nu Eaton), maar na een halfjaar werd ik, op mijn 25ste, al naar Frankrijk gestuurd om een transformatorfabriek op te zetten met mijn beste schoolfrans. Na 3 jaar kwam ik terug in Nederland, en vervolgens heb ik gewerkt bij een spuitgieter in Steenwijk, gespecialiseerd in deksels. Daarna 5 jaar in de buurt van Berlijn, waar ik voor een Nederlandse holding een installatiebedrijf (gas/water/sanitair) heb opgericht, als Directeur. In die tijd was er namelijk een grote bouw-boom in het voormalige Oost-Duitsland. Terug in Nederland ben ik in Maarssen gaan werken als BU-Manager voor een verzinkerij, vandaar dat ik daar nu nog woon.

In 2000 ben ik in de Werving & Selectie terechtgekomen, eigenlijk door toeval. Ik heb daar nooit spijt van gehad! Na 7 jaar bij een groot bureau en een jaar bij een klein gespecialiseerd bureau heb ik een paar jaar gewerkt als zelfstandig interimmer, totdat ik in 2012 besloot om definitief voor de Werving & Selectie te kiezen. Qua kwaliteitsbureaus gespecialiseerd in de Techniek & Industrie was de keuze eigenlijk beperkt tot één bureau: na een belletje met Gertjan van de Groep was het al snel beklonken. Sindsdien probeer ik mij hier als Groninger tussen de Westerlingen te handhaven.

Ik ben sinds 1987 getrouwd met Kitty, met wie ik al deze omzwervingen heb gedaan. Onze zoon Michel is getrouwd en woont helaas helemaal in het zuidelijkste puntje van Duitsland. Na 15 jaar actief waterpolospeler en daarna 20 jaar als scheidsrechter en trainer heb ik sinds kort het capje aan de wilgen gehangen. Ik beleef nu veel plezier aan het hobbymatig bijles geven in wis- en natuurkunde.

Meer

Experts

Managing Director & Consultant

Commercial Director & Consultant

Operational Director & Consultant

Senior Consultant

Senior Consultant

Senior Consultant

Executive Research Consultant

Executive Research Consultant

Management Assistente

Management Assistente

Marketing & Digital Specialist

Executive Assistant IESF