Mijn naam is Hans Hilbrands en ik ben Partner en Senior Consultant bij Van de Groep & Olsthoorn Food BV. Per 1 maart 2025 ben ik samen met Jakob Jan Verbraak en het team van Van de Groep & Olsthoorn deze nieuwe tak binnen onze organisatie gestart.
In 1987 ben ik afgestudeerd als Levensmiddelentechnoloog aan Wageningen University. Na mijn militaire dienst ben ik in 1988 begonnen bij Campina (nu FrieslandCampina), waar ik 13 jaar in diverse functies heb gewerkt, voornamelijk in Marketing & Sales en Human Resources. Van 2002 tot begin 2025 heb ik in twee fasen bij DUPP gewerkt in recruitment en executive search, met een focus op de foodsector. Tussen 2013 en 2016 was ik Directeur bij HAS green academy in Den Bosch, waar ik verantwoordelijk was voor de foodopleidingen.
De foodsector heeft door de jaren heen altijd een rode draad in mijn loopbaan gevormd. Met veel belangstelling volg ik de actuele ontwikkelingen op het gebied van gezonde voeding, duurzame voedselproductie en technologische innovaties. Als headhunter kruip ik graag in de huid van onze foodklanten om de juiste persoonlijke matches te maken bij het invullen van cruciale posities. Dit doe ik met veel plezier voor diverse opdrachtgevers, zoals multinationals, middelgrote bedrijven, MKB’s en start-ups/scale-ups. Juist de variatie aan organisaties, functies en mensen vind ik bijzonder boeiend.
Sinds 1995 woon ik met mijn vrouw Saskia in Doorn. Wij hebben twee dochters, die beiden in Utrecht hebben gestudeerd en inmiddels al werken. Sport en wijn zijn voor mij belangrijke hobby’s. In mijn jeugd heb ik veel gesport en tegenwoordig sta ik nog wekelijks op de baan voor een mooie pot tennis of padel. Ook volg ik als kijker diverse sporten met veel enthousiasme. Sinds een aantal jaren houd ik me volop bezig met wijn. Ik ga op ontdekking naar het land, de regio, de druiven en andere factoren die de geur en smaak beïnvloeden. En uiteraard proef ik en geniet ik samen met anderen!