Karin Bakker

Executive Research Consultant

Mijn naam is Karin Bakker en ik ben Executive Research Consultant bij Van de Groep & Olsthoorn. In 2007 ben ik in dit vak gestart, nadat ik een aantal jaren in Frankrijk had gewoond. Dat is een goede carrièreswitch gebleken, want ik ervaar sindsdien mijn vak zoals Confucius (551 v.Chr) propageerde: “Choose a job you love and you will never have to work a day in your life.”

In 2014 ben ik bij Van de Groep & Olsthoorn begonnen en richt mij op de bemiddeling tussen kandidaten en opdrachtgevers op management- en directieniveau. De mix van het in kaart brengen van de industrie, het netwerken, de direct search, de vele leuke gesprekken en het vinden van de perfecte match maken het werk afwisselend en uitdagend. Met Canadees bloed in de aderen (via mijn moeder) voel ik mij als een vis in de internationale wateren van de techniek, die bestaat uit ervaring in engineering, olie & gas, on- en offshore, chemische en mechanische industrie, maritiem en scheepsbouw.

Toen ik in 1989 afstudeerde als Klassiek Archeologe aan de Universiteit van Amsterdam had ik niet kunnen vermoeden dat ik in een dergelijke wereld terecht zou komen. Maar er zijn raakvlakken. Getraind om in het verleden van mensen te graven, doe ik in mijn huidige vak niet anders. Alleen verkeer ik nu in de mooie positie om te kunnen bemiddelen tussen verleden en toekomst.

Aangezien ik getrouwd ben met een archeoloog, blijf ik mijn eerste liefde graag combineren in mijn privéleven. Onze kinderen Joris en Larissa zijn nu het huis uit, studeren in Delft en Leiden, waardoor er voor ons meer ruimte is om reizen te plannen die in het teken staan van de archeologie. Daar horen vaak flinke wandeltochten bij in onherbergzame gebieden, zoekend naar sites uit de oudheid waar de tijd heeft stilgestaan. Wellicht komt er in de toekomst ook nog de investering in een huisje tussen de Griekse olijfgaarden om onze ouwe dag te slijten. Maar voorlopig zijn we alive & kicking in Amsterdam en genieten volop van alles wat deze heerlijke stad te bieden heeft.

Meer

Experts

Managing Director & Consultant

Commercial Director & Consultant

Operational Director & Consultant

Senior Consultant

Senior Consultant

Senior Consultant

Senior Consultant

Executive Research Consultant

Management Assistente

Management Assistente

Marketing & Digital Specialist

Executive Assistant IESF