Werk komt terug naar Nederland

Nieuws

Een onlangs uitgevoerd onderzoek van consultant PwC onder 384 grote Europese bedrijven heeft aangetoond dat twee derde van de Nederlandse bedrijven(binnen het onderzoek) bepaalde werkzaamheden terug haalt. De helft denkt na om werk terug te halen.
Maakindustrie
Vooral de maakindustrie haalt zijn werk terug. 31,5 procent van de ondervraagde Europese bedrijven zegt in de afgelopen 12 maanden het werk te hebben teruggehaald naar het eigen land. Dit zou voornamelijk te maken hebben met de loonverschillen die kleiner worden waardoor het minder aantrekkelijk wordt om je productie nog in het buitenland te stallen.
Sociale werkplaatsen
Veel bedrijven laten het werk ook nog eens doen in sociale werkplaatsen. Hier wordt een groot deel van het loon gesubsidieerd waardoor het verschil tussen loonkosten in Nederland vergeleken met buitenlandse werknemers alleen nog maar kleiner wordt.
Het volledige onderzoek van PwC is via de onderstaande link te lezen. Het onderzoek behandeld voornamelijk de kijk van verschillende grote bedrijven binnen de eurozone wat betreft de trends, veranderingen, kansen en bedreigingen.
Rapport: PwC
Bron: NOS

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten