We mogen weer!

blog van Bauke Wolters

Op de dag dat ik dit schrijf overschrijden de temperaturen voor het eerst dit jaar weer de 30 graden Celsius. De coronacijfers dalen in rap tempo, en dit weekend hebben mijn vrouw en ik voor het eerst weer genoten van heerlijk eten in een restaurant. Oké, we werden om 10 uur de tent uitgezet, maar dat mocht de pret niet drukken. Nu zijn de examenuitslagen bekend, de geslaagden vieren uitgebreid buiten en kijken samen naar het EK. En omdat het buiten warm is en de ramen openstaan is er dus best wat lawaaioverlast; ach, we gunnen het ze, dus we klagen niet. En helaas, de files zijn er ook weer!

Wij merken het “we mogen weer”-effect ook in ons werk. We hebben veel opdrachten lopen, wat een enorm verschil is met dezelfde periode in 2020, toen we midden in de eerste coronagolf zaten. Het nadeel is, dat onze kandidaten ook druk bezig zijn met het inhalen van hun achterstand; tijdens de vakantieperiode in mei was het moeilijk om mensen te bereiken.

De volgende stap is de zomervakantie. Heel Europa is alweer volgeboekt, de prijzen zijn hoog, horecapersoneel is niet te vinden, de markt raakt alweer overspannen! Onze kandidaten en opdrachtgevers gaan ook op vakantie, en ook dat is ze van harte gegund. De zomer is zo’n tijd van reflectie; in de schaduw met een glas wijn in de hand wordt het afgelopen jaar weer geëvalueerd. De kinderen zijn weer hard gegroeid, wat gaat de tijd toch snel.

En na de vakantie gaat het kriebelen. Zit ik nog wel goed op mijn werk? Wordt het niet eens tijd voor wat anders? Eens andere gezichten om me heen? Nieuwe prikkels en mogelijkheden? Moet ik met mijn bedrijf niet eens de grote stap naar voren wagen? Wie heb ik daarvoor nodig? Wij krijgen ieder jaar onmiddellijk na de zomervakantie (en ook na de Kerstvakantie overigens) heel veel aanvragen van opdrachtgevers en kandidaten.

Wij gaan ook zelf de zomerperiode in. Vakanties, bijkomen, een paar collega’s gaan verhuizen of zijn met het huis bezig. Even de zinnen verzetten en wat anders doen, en dan gaan we weer volop knallen en zorgen dat 2021 voor het 42e jaar op rij een succes wordt. We hopen u binnenkort weer met een gezond buitenkleurtje te mogen begroeten.

Geniet ervan, graag tot dan!

Bauke Wolters

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten