Trend richting kandidatenmarkt zet door in december

Nieuws
  • Arbeidsmarkt update

Recent publiceerde Van de Groep & Olsthoorn al over de veranderingen op de arbeidsmarkt. In het verleden konden opdrachtgevers kiezen uit een grote vijver aan beschikbare kandidaten, dit is in hoog tempo aan het veranderen. Het CBS publiceerde deze week de werkloosheidscijfers over december en hierin zien we een verdere daling in december.
Het UWV constateert bovendien een sterke daling in het aantal ww-uitkeringen in de bouw, metaal en technische bedrijven. De cijfers liggen in lijn met wat we bij Van de Groep & Olsthoorn al langere tijd merken: meer vacante posities en minder beschikbare kandidaten. In 2015 reageerden er gemiddeld 39 kandidaten op een vacature die wij in behandeling hadden. Het afgelopen jaar nam dat aantal af naar 33 kandidaten per positie.
Ondanks de afname in het aantal actief zoekende kandidaten kunnen we tevreden terugkijken op de bemiddelingen in 2016. Dankzij de inzet van Direct Search en door gebruik te maken van het grootste netwerk van managers en directeuren in de wereld van techniek & industrie blijven we in staat de latent zoekende kandidaten te activeren en te matchen aan mooie posities.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten