Technologiebedrijven in trek bij werknemers, zakenpartners en investeerders

Nieuws

Dit jaar doen technologiebedrijven het goed in de ranking van Incompany 500, het jaarlijkse onderzoek naar de spontane aantrekkingskracht en reputatie van organisaties onder 5.000 hoogopgeleide professionals.

Al tien jaar zijn het de grootste Nederlandse consumentenmerken die dit onderzoek domineren. In de eerste negen jaar dat het onderzoek werd gehouden, veranderde de samenstelling van de top 9 nooit. Dit jaar lukt het een technologiebedrijf om hier verandering in te brengen: ASML passeert ABN Amro en KPN. Technologiebedrijven zijn in trek bij werknemers, zakenpartners en investeerders. In de top 3 verdrijft Philips Rabobank – die in 2009, 2010 en 2011 nog won – naar plaats drie. De neergang van de aantrekkingskracht van financiële instellingen zet dus door. Naast Rabobank verliezen ABN Amro, Aegon en Delta Lloyd veel terrein.
Topnoteringen in het reputatieonderzoek zijn weggelegd voor ASML, Triodos Bank, Apple en Ikea, die ook al hoog eindigen in het onderzoek naar aantrekkingskracht. “In beide onderzoeken floreren is de heilige graal voor organisaties,” gelooft René Gerhardus, hoofdredacteur van  Incompany. “Voor duurzaam succes heb je zowel een goede reputatie als een grote aantrekkingskracht nodig. Het zijn bijzondere bedrijven die dat voor elkaar krijgen.”
Behalve ASML en Philips is er nog een aantal andere FME-leden die goed scoren bij het onderzoek. Binnen de technologie zijn dit Siemens, Stork en NXP, binnen de industrie DAF, VDL, Tata Steel, Thales Nederland en Heerema Group.
top 10 aantrekkingskracht
Top 10 prestatie
Bron: FME-CWM

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten