Kick off van het Future Excellence-programma

Nieuws

Op vrijdagmiddag 24 april zijn voor het eerste keer deelnemers aan het Future Excellence-programma van Van de Groep & Olsthoorn bij elkaar gekomen. Dit programma is gestart als een soort traineepool voor “de CxO van morgen”. Wij spreken namelijk regelmatig relatief jonge kandidaten van wie wij denken dat ze over 10 jaar ergens in de industrie CEO, COO, CTO, CCO of een andere functie op C-level zullen bekleden.
Veel grote multinationals hebben een eigen traineepool, waarin ze een aantal hoog scorende HBO-ers en Academici opnemen, om via een aantal vlotte tussenstappen klaar te stomen voor het grote werk. Dit gebeurt meestal op basis van hoge cijfers op de eindlijsten, gecombineerd met een vlotte presentatie van de kandidaat. Er zijn echter ook veel kandidaten die na hun studie een “normale” eerste baan accepteren en er na een aantal jaren achter komen dat ze veel meer in hun mars hebben dan een reguliere carrière. Voor deze kandidaten is het vaak erg lastig om te ontdekken wat ze precies goed kunnen, en te ontdekken wat ze nog níet zo goed kunnen en hoe deze lacunes in kennis of ervaring te vullen.  Meestal komen die mensen uiteindelijk wel op het topniveau dat bij ze hoort, maar in de tussentijd gaat er veel tijd verloren.
Wij krijgen daarnaast regelmatig de verzuchting te horen van onze klanten die geen eigen traineepool hebben, dat ze graag, naast de kandidaten die aan het gevraagde profiel voldoen, eens met jongere kandidaten in gesprek willen komen. Vaak wordt dit gevraagd om vastgeroeste denkpatronen open te breken of een nieuwe activiteit te starten. Dit varieert dan van het “verdubbelen van de capaciteit van de poedercoating” tot het “openbreken van de Zuid-Amerikaanse markt” tot het “bouwen van de nieuwe fabriek in China”. Ook wordt er in veel middelgrote bedrijven gezicht naar opvolging-op-termijn binnen het managementteam, zonder daar meteen een specifiek profiel aan te koppelen.
Van de Groep & Olsthoorn is begin 2015 gestart met Future Excellence om een aantal high potentials samen te brengen. Ongeveer elke 3 maanden is een bijeenkomst, waarin de deelnemers worden uitgedaagd om samen ervaring op te doen en vooral elkaar uit te dagen. De eerste bijeenkomst was met een externe Toegepast Psycholoog, Kitty Wouthuysen, om meer te leren over de eigen communicatie- en leiderschapsstijlen. Volgende bijeenkomsten zullen zijn bij klanten van Van de Groep & Olsthoorn, waar de deelnemers aan de hand van een case kunnen ervaren hoe het topmanagement van andere bedrijven dan hun eigen omgaat met de dagelijkse realiteit in een bedrijf. Verder, niet onbelangrijk, hoe de klanten die nu zelf op C-level acteren terugkijken op hun eigen ontwikkeling en welke tips en tops zij aan de deelnemers kunnen meegeven.
Wij als consultants willen ook zelf hier van leren, en hopen met deze traineepool enerzijds onze opdrachtgevers te kunnen helpen met aanstormend talent, en anderzijds natuurlijk deze toppers aan een baan en een werkgever die past bij hun capaciteiten.
Denk je dat dit programma bij jou past? Bent u als CxO op zoek naar de man/vrouw die u over 5 jaar van uw plaats verdringt? Van de Groep & Olsthoorn komt graag met jou/u in contact. Bekijk het profiel van onze talentpool Future Excellence op: http://www.vandegroep.nl/vacature-150009. Of neem contact op met Bauke Wolters op 0346 87 00 20 of bauke@vandegroep.nl.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten