Modelovereenkomst Interim Management goedgekeurd

Nieuws
  • Wet DBA

Door de overgang van de VAR-regeling naar de Wet DBA is er veel onzekerheid ontstaan in de markt voor Interim Management. De Raad voor Interim Management (RIM) heeft een modelcontract opgesteld om zowel opdrachtgever als Interim Manager meer duidelijkheid en meer zekerheid te geven. Dit modelcontract is inmiddels goedgekeurd door de Belastingdienst.
Het modelcontract maakt duidelijk dat er bij het Interim Management-verband waar RIM-bureaus als Van de Groep & Olsthoorn mee werken geen sprake is van een dienstbetrekking met de daarbij behorende fiscale regelgeving. Er is in deze constructie namelijk geen sprake van een gezagsverhouding. De Interim Managers zijn vrij om werkzaamheden zelfstandig en naar inzicht te verrichten en te plannen. Dit gebeurt uiteraard in overleg met de opdrachtgever.
Van de Groep & Olsthoorn maakt bij de contracten met opdrachtgever en Interim Manager gebruik van deze goedgekeurde tussenkomstovereenkomst, waarmee wij de onzekerheid wegnemen en het risico op naheffingen wegnemen.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten