Hulp in crisistijd

Blog van Bauke Wolters
Blog

Het is weer crisis. Nu door zo’n vermaledijd virus. En allereerst: we wensen iedereen die getroffen wordt door de gevolgen, of dat nu qua gezondheid, geld of anderszins is, veel sterkte toe.

Maar dit is niet de eerste crisis; ik herinner u aan de Bankencrisis, de Dotcom-crisis, de SARS-crisis, de Grote Depressie van de 30-er jaren, de Zwarte Maandag van 19 oktober in 1987 en de Tulpenmanie van 1637. Nee, een crisis is niet leuk, maar het is een onderdeel van de economie. De conjuncturele beweging kent 4 fases: economische expansie, recessie, crisis en herstel. Er worden door economen een aantal cycli onderscheiden, waar van de bekendste de varkenscyclus is. Maar een essentiële eigenschat van elke crisis is dat hij weer voorbijgaat!

Dus: zo vervelend als de crisis is, we komen er wel weer doorheen. Maar hoe doe je dat als bedrijf? We kennen nu allemaal de voorbeelden van de cafés die van het ene op het andere moment werden gesloten en nu geen omzet hebben, de artiesten die plotseling zonder werk zitten enzovoort. Maar we weten ook dat de zorg zit te springen om mensen, bedrijven die beademingsapparatuur kunnen maken 24/7 draaien, de bezorgdiensten overuren bij de vleet maken, en IT’ers zijn hard aan het werk zijn om lessen via de computer mogelijk te maken.

Crisis vraagt om rust, visie, strategie en daadkracht. In de meeste bedrijven moet er wel íets gebeuren, of dat nu op- of afschalen is, een andere werkwijzen of wat dan ook. In zo’n periode kan de hulp van een ervaren Interim Manager van grote waarde zijn. Van de Groep & Olsthoorn bestaat ruim 40 jaar; ook ons bedrijf heeft goede en slechte tijden gekend en vele crises overleefd. Wij bemiddelen voor u graag de daadkrachtige interimmer die het klappen van de zweep kent. Iemand die weet wat een crisis is, en die ook weet hoe er gehandeld moet worden om de schade te beperken, de kansen te grijpen die er nu ook zijn, en voorbereid te zijn op de mogelijke snelle groei ná de crisis. Er hebben zich bij ons al Interim Managers gemeld met de expliciete boodschap dat ze zitten te trappelen om hun expertise in te kunnen zetten, juist in deze crisistijd.

Als u een luisterend oor, een sparringpartner of een extra hand aan de ploeg nodig heeft: wij horen graag van u!

Bauke Wolters

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten