Door de bomen het bos zien in de wereld van Interim Management

Hoe wij de beste match blijven vinden in de markt van Interim Management

In het recent gepubliceerde rapport van de Raad van Interim Management (RIM): “De interim-managementmarkt anno 2023”, waar wij als RIM-lid aan hebben meegewerkt, valt te lezen dat het goed gaat met de markt van Interim Management in Nederland. Steeds meer organisaties zijn zich bewust van de voordelen, en in veel gevallen ook noodzaak, van Interim Management. Dat zorgt er dan ook voor dat de markt van Interim Management stevig groeit. Een mooie ontwikkeling, maar deze kent ook een keerzijde. De markt wordt steeds minder overzichtelijk. Dus rijst de vraag: welke interimmer past er nu het beste bij de vraag van mijn organisatie? Welk specialisme is er nodig en wie snapt de processen en cultuur door en door?

Kortom, hoe zie je nog door de bomen het Interim Management-bos?

Probleemanalyse

Het begin van de oplossing ligt zoals gebruikelijk in de probleemanalyse. Wat heeft de organisatie nu daadwerkelijk nodig? Dat lijkt misschien een simpele vraag, maar in de praktijk merken wij dat hier veel winst te behalen valt. Doordat wij de wereld van de Techniek & Industrie en de bedrijven die actief zijn in deze markten door en door kennen, zijn wij in staat door te vragen naar de “vraag achter de vraag” om zo tot een heldere opdrachtomschrijving te komen te komen.

Het belang van deze expertise zien we ook terug in het onderzoeksrapport van de RIM: “De toegevoegde waarde van bureaus in het bemiddelingsproces ligt het meest in het voortraject/probleemanalyse. Dat is een verschuiving, want eerder werd opdrachtbegeleiding en schaduwmanagement nog als eerste genoemd.”

Niet alleen bij het vinden van de juiste Interim Manager is een goede probleemanalyse belangrijk, ook bij de onboarding en tijdens de opdracht is het van cruciaal belang helder te hebben wat er speelt binnen de organisatie en wat er nodig is om de nodige veranderingen in gang te zetten.

“Niet alleen bij het vinden van de juiste Interim Manager is een goede probleemanalyse belangrijk, ook bij de onboarding en tijdens de opdracht is het van cruciaal belang helder te hebben wat er speelt binnen de organisatie.”

Een sterk netwerk

De tweede factor die helpt bij de zoektocht naar de juiste Interim Manager voor de organisatie, is ons sterke netwerk. Het zal niemand zijn ontgaan dat er schaarste heerst op de markt, dit geldt voor vaste krachten, maar net zo goed voor Interim Managers die volop in het werk zitten momenteel. Zoals omschreven in het rapport van de RIM:

“Schaarste en/of beperkte beschikbaarheid van kandidaten hebben effect op de zoektocht naar kandidaten. Deze is intensiever geworden en het tekort aan specialisten lijkt structureel te zijn.”

Deze schaarste merken wij natuurlijk ook, maar wij werken het gehele jaar aan een sterk en betrokken netwerk van Interim Managers. De tijden dat we opdrachten in ons netwerk deelden en dat daar tientallen geïnteresseerden voor waren zijn dan wel voorbij, maar we zijn nog steeds goed in staat om binnen enkele dagen de juiste Interimmer aan de slag te krijgen. Doordat wij de interimmers vaak al jarenlang kennen, weten waar zij goed in zijn. En daarnaast, heel belangrijk, zij kennen ons ook en weten dat wanneer wij een potentiële positie bij hen introduceren, deze per definitie interessant is voor hen en aansluit bij hun persoonlijkheid, kwaliteit en ervaring. Dat maakt het vinden van een match vele malen sneller en efficiënter.

“Het onderzoek en resulterend rapport van de RIM toont wederom aan dat de vraag naar Interim Managers blijft groeien en dat het inschakelen van een kwalitatief bureau daarbij van grote meerwaarde is voor organisaties.”

Kwaliteit

Tot slot is er de garantie op kwaliteit. Hoewel resultaten niet altijd direct meetbaar zijn, garanderen wij dat de Interim Manager de best mogelijke match is behorende bij uw uitdagingen. Dankzij onze kennis van de markt, het hechte netwerk van interimmers, gecombineerd met de nodige referentiechecks (in veel gevallen hebben wij zelf al eerder gewerkt met de Interim Manager) en het feit dat wij ook wanneer de Interim Manager aan de slag is, nauw in contact blijven met alle betrokken partijen. Daarnaast verzorgen wij ook de financiële en juridische afhandelingen. Elk bureau dat aangesloten is bij de RIM staat voor dezelfde kwaliteitsgarantie, zoals ook is te lezen in het rapport:

“Kwaliteit van de interim-manager wordt niet alleen meer getoetst via de beoordeling van het CV en selectiegesprek. Er moet meer gebeuren om de juiste match te maken, zoals actief referenties opvragen… … Ook het eigen bemiddelingsproces van het bureau is een belangrijke toets voor kwaliteit”

Het onderzoek en resulterend rapport van de RIM toont wederom aan dat de vraag naar Interim Managers blijft groeien en dat het inschakelen van een kwalitatief bureau daarbij van grote meerwaarde is voor organisaties. Wij zijn er trots op dat wij al meer dan 10 jaar onderdeel uitmaken van de Raad voor Interim Management en mochten meewerken aan dit heldere overzicht van de huidige markt.

En we zijn trots op alle mooie opdrachten die wij steeds weer mogen vervullen in dit prachtige bos dat Interim Management heet.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten