De slimme industrie "efficiënt en zuinig"

Nieuws

De komende twintig jaar zou slim produceren de Amerikaanse industrie efficiënter en zuiniger maken. De export gerichte Nederlandse markt zou zich ook lenen voor de smart industry.
Deze voorspellingen zijn afkomstig uit de studieThe Energy Savings of Smart Manufacturing van het ACEEE, American Council of an Energy-Efficiënt Economy. Deze studie bekeek hoe de Amerikaanse maakindustrie kan besparen en efficiënter, productiever en concurrerender te werk kan gaan. De ontwikkelingen in de ICT en robottechnologie kunnen besparingen realiseren die tot voor kort onmogelijk waren. Bedrijven moeten echter bereid zijn te investeren in deze technologie en in personeel gekwalificeerd om te werken met dit soort technologie.
Zo zouden machines die onderling kunnen communiceren, zonder tussenkomst van mensen, veel beter in staat zijn om voorspellingen te doen over het energieverbruik en kunnen hierop inspelen. Er ontstaat een netwerk dat aan iedere behoefte kan voldoen doordat er informatie wordt verzameld op alle niveaus. Zo kunnen slimme fabrieken, ook mede dankzij de opkomst van 3D-printen, snel en efficiënt een product op maat leveren.
Voorzitter Ineke Dezentjé Hamming van de FME, organisatie voor ondernemers in de technologische industrie pleitte voor meer aandacht binnen de EU voor deze slimme industrie. “Europese leiders moeten zich realiseren dat een Europa zonder slimme fabrieken een Europa zonder verdienkracht is”, aldus mevrouw Hamming. “Iedereen zou moeten inspelen op nieuwe ontwikkelingen zoals big data en robotisering”.
In het rapport ‘Smart Industry, Dutch Industry fit for the future’ bespreekt de mogelijkheden voor een smart industry in Nederland. Dit rapport is via de onderstaande link te downloaden

Bron: FME & smartindustry.nl

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten