Blik achter de schermen: Auping

Nieuws

Rondleiding en werkgroep ‘Lean Leadership: Voortdurend verbeteren met de gehele organisatie’
Het merk Auping staat als een huis. Om doelstellingen ten aanzien van groei en internationalisatie vanuit één centrale locatie in Nederland te kunnen realiseren, moet Auping verder bouwen aan zijn procesinrichting en werkethiek. Tijdens de inspiratiesessie Lean Leadership, georganiseerd door Van de Groep & Olsthoorn en Scenter, lichtte ir. Harry Gruben, COO bij Auping, al kort zijn praktijkcase toe. Door de grote interesse van deelnemers voor deze case is er vrijdag 14 juni een dag georganiseerd waarop vakgenoten van Harry Gruben een kijkje achter de schermen konden nemen bij Auping in Deventer.
Harry Gruben nam deelnemers die onder andere werkzaam zijn bij bedrijven als Merford, Canter en Recticel, mee in zijn werk- en belevingswereld om kennis te delen, maar bovenal ervaringen uit te wisselen. Tijdens de dag werd er getoond hoe Auping dankzij de implementatie van lean stappen heeft gemaakt naar continue verbeterprocessen, onder andere door middel van vele procesvisualisaties. Er zijn bij Auping bijvoorbeeld werkborden geïntroduceerd waarin het 5S-systeem wordt gemonitord.
De implementatie van lean heeft bij Auping gezorgd voor veel rust, gekoppeld aan een hoog arbeidsethos onder de medewerkers binnen de organisatie. Verder is het voorraadniveau significant verminderd ten opzichte van eerdere periodes. Deelnemers aan deze dag stelden unaniem vast dat Auping bijzonder ver is in de implementatie van lean in de organisatie. Dankzij de nieuw opgedane inzichten zijn er deze dag ogen geopend en is de overtuiging ontstaan om lean nog verder in hun eigen organisatie toe te gaan passen.
De praktijkcase bij Auping wijst uit dat sterk lean leadership zich kenmerkt door een focus op het continu managen op verbeterprocessen en dat lean iets is dat je samen doet met medewerkers die sterk gecommitteerd zijn aan de organisatie.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten