40 jaar Van de Groep & Olsthoorn: een terugblik

Een terugblik of 40 jaar Van de Groep & Olsthoorn
Nieuws

Dit jaar bestaan wij als Van de Groep & Olsthoorn 40 jaar. In die 40 jaar hebben wij vele honderden Managers en Directeuren geplaatst bij heel veel mooie bedrijven in de techniek en industrie. We blikken graag met u terug op de geschiedenis van ons bedrijf.

Van eigenwijze zelfstandige tot een begrip in de industrie en techniek

Van de Groep & Olsthoorn is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door Wim van de Groep. En al werkt hij er nu zelf niet meer, zijn langetermijnfocus, de gedrevenheid en de passie voor het vak zijn nog elke dag voelbaar op de werkvloer.
Toen Wim in de jaren zeventig samenwerkte met Executive Search bureaus, kreeg hij van twee van die bureaus de vraag om voor hen te komen werken. Het aanbod trok hem, maar toch twijfelde hij: de baan maakte hem enthousiast, maar hij dacht het zelf beter te kunnen. Een conclusie was toen snel getrokken. Een eigen werving- en selectiebureau beginnen. De naam: zijn eigen achternaam plus de achternaam van zijn vrouw.

Groei en focus

Het eenkoppige Van de Groep & Olsthoorn groeide al snel uit tot een team met meerdere consultants en assistenten. Na een jaar of vier werd het tijd voor specialisatie om zich zo te onderscheiden van de concurrentie. Een grote voorliefde voor en veel ervaring in de techniek leidde tot een focus op de wereld van techniek, industrie en logistiek. Oftewel: alleen nog maar opdrachten doen voor bedrijven met een technisch karakter. En dus ook ‘nee’ zeggen tegen bepaalde opdrachten. Moeilijk, maar noodzakelijk en uiteindelijk succesvol. Inmiddels heeft Van de Groep & Olsthoorn niet alleen een trackrecord op nationaal niveau maar werkt het bedrijf ook volop voor Nederlandse opdrachtgevers op hun internationale locaties.

Familiebedrijf

In 1997 zegde een heel goede medewerker onverwachts zijn contract op, midden in een drukke tijd. Tijdens een informeel gesprek van Wim met zijn zoon, vulde Gertjan van de Groep hem instinctief aan: “Zal ik het gaan doen?”. Hij heeft zelf een technisch-bedrijfskundige achtergrond en bleek uit het juiste hout gesneden: oog voor het werk, oog voor de mens en oog voor de wensen van opdrachtgevers. In 2007 nam Gertjan het bedrijf van zijn vader over.

Inmiddels heeft Van de Groep & Olsthoorn niet alleen een trackrecord op nationaal niveau maar werkt het bedrijf ook volop voor Nederlandse opdrachtgevers op hun internationale locaties.

Verdere specialisatie

Kort nadat Gertjan het bedrijf over nam brak de economische crisis uit. Een moeilijke periode voor elke organisatie en zeker ook voor een Executive Search bureau. Gertjan en zijn team kozen ervoor om niet af te wachten, maar juist nu keuzes te maken. Er werd gekozen voor verdere specialisatie op functies op Senior Management- en Directieniveau. Zo werd Van de Groep & Olsthoorn dé specialist op het gebied van Executive Search en Interim Management in de techniek en industrie in Nederland. Niet veel later werd dit uitgebreid met International Management Search, samenwerkingen met internationale partners in de International Executive Search Federation (IESF) en Senior Management Worldwide (SMW) waardoor Van de Groep & Olsthoorn over de hele wereld bedrijven voorziet van de beste Manager of Directeur op de juiste positie.

Het gevolg is dat het bedrijf er inmiddels sterker voor staat dan ooit te voren in een wereld die perfect past bij het bedrijf en bij de medewerkers.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten