Salarissen ingenieurs blijven achter

Nieuws

Het Technisch Weekblad, ingenieursvereniging KIVI NIRIA en adviesbureau Berenschot presenteerden recent de resultaten van hun jaarlijkse salarisonderzoek. Het opvallendste resultaat uit de enquête is de achterblijvende salarisstijging onder ingenieurs. De salarissen stegen met 1,9% terwijl de inflatie 2,7% was. De 3994 respondenten verwachten met een salarisstijging van 1.5% ook volgend jaar geen grote vooruitgang.

De topsalarissen blijken allemaal voor directie en management te zijn weggelegd. Gemiddeld verdienen de directeuren en managers € 108.300. De ingenieurs in R&D Management- en Programma Management-functies volgen met een salaris van +/- € 80.000.

Belangrijkste voorspellers voor de beloningsverschillen blijken ook het functieniveau en de leeftijd van de kandidaat. Directieleden zijn gemiddeld 48,3 jaar oud terwijl de overige managers gemiddeld rond de 45 jaar zijn. Opvallend is het gebrek aan voorspellende waarde van opleidingsniveau voor het salaris.

Alhoewel mannen in het onderzoek vaker een leidinggevende functie hebben zit er geen verschil in de beloning tussen mannen en vrouwen in dezelfde functie. De technische sector is hiermee een unieke sector, in overige sectoren zijn wel beloningsverschillen te zien tussen beide geslachten.

Klik hier om het gehele onderzoek te downloaden (via technischweekblad.nl

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten