Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden

Nieuws

Managers delen ervaringen in ontbijtsessie Verandermanagement bij Van de Groep & Olsthoorn
Donderdagochtend 10 april was het kantoor van Van de Groep & Olsthoorn het decor voor een ontbijtsessie over Verandermanagement. Van de Groep in Olsthoorn verzorgde in samenwerking met interim managers Eline Jeurissen en Peter Anthonisse een inspirerende ochtend voor managers uit de industrie.

Iedere manager kent wel de uitdagingen van strategie-uitvoering. Het is vaak  een intensief proces van trekken en duwen, soms met onvoldoende vaart en resultaat. Harde zaken zoals techniek, structuren, systemen en processen zijn wel te doen. Veel lastiger aan te pakken is de zachte kant: de stakeholders, de organisatiecultuur, de stijl van leidinggeven en ook de juiste balans tussen ‘harde’ en ‘zachte’ aspecten. Terwijl deze aspecten juist van cruciaal belang zijn voor het succesvol uitvoeren van een (hernieuwde) strategie.

Enkele deelnemers brachten eigen casussen in en dat gaf aanleiding tot levendige en inspirerende discussies. Terugkerende thema’s waren de neiging om snel tot actie over te gaan, de focus op de ‘harde’ aspecten en het onvoldoende zicht hebben op de ‘mindset’ van medewerkers. Veranderkunde is gericht op het meekrijgen van mensen in verandertrajecten; hen zodanig faciliteren dat zij zich verbinden met de verandering en er stevig de schouders onder zetten. Het effectief omgaan met weerstand, een effectieve stijl van leidinggeven en een organisatiecultuur die de verandering ondersteunt, spelen daarbij een belangrijke rol. De deelnemers kregen daarvoor veel bouwstenen, tips en best-practices aangereikt. Zowel ‘food for thought’ als handvatten voor de dagelijkse praktijk van organisatieveranderingen.

Tweede editie ontbijtsessie Verandermanagement
Reacties van deelnemers waren zeer positief. Om nog meer managers uit de industrie de gelegenheid te geven deze nieuwe kennis en inzichten op te doen, organiseert Van de Groep & Olsthoorn nogmaals een editie van de ontbijtsessie Verandermanagement. Meer informatie hierover volgt binnenkort op de site of kunt u opvragen bij Kirsten Hummel (kirsten@vandegroep.nl).
Voor meer informatie over de sprekers kunt u kijken op: www.exceptional.nl. Op deze site vindt u ook e! papers over onderwerpen die te maken hebben met het succesvol realiseren van strategie-uitvoeringstrajecten.
Van de Groep & Olsthoorn organiseert regelmatig inspiratie- en ontbijtsessies over verschillende onderwerpen. Onderwerpen die op de agenda staan voor 2014 zijn: Internationaal Management, Supply Chain Development anno 2014 en het stroomlijnen van het operationele proces (LEAN). Voor meer informatie en mogelijke deelname kunt u deze site in de gaten houden of contact opnemen: info@vandegroep.nl.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten