Interim terwijl u wacht

Blog van Bauke Wolters

Bij de meeste van onze opdrachtgevers en kandidaten zijn wij bekend als dé partner voor senior management- en directieposities in techniek en industrie, maar dan voor vaste functies. Ja, dat doen we graag, maar wat minder bekend is, is dat ongeveer 1/3 van onze omzet komt uit het bemiddelen van Interim Managers. Dat is wel verklaarbaar: op onze site staan de vaste functies vermeld, en dat gedurende het hele proces, dat een aantal maanden kan duren totdat de vacature vervuld is.

Bij interim werkt dat anders. Het typische voorbeeld is dat we op donderdagmiddag gebeld worden met een urgente vraag, en dat de maandag daarop de interimmer al begint. En dat is niet verzonnen, dat komt voor! Maar meestal zit er ongeveer 1-2 weken tussen de aanvraag en de start van de Interim Manager. In die tijd bepalen we, samen met de klant, de case en het gewenste profiel. Daarna benaderen we een beperkte groep Interim Managers uit onze database. Dat zijn dus mensen die we al eerder persoonlijk hebben gesproken, van wie we sommigen al meer dan 20 jaar kennen en bemiddelen. De groep die we benaderen is beperkt, omdat we vervolgens in hoog tempo de kandidaten moeten vragen naar geschiktheid, beschikbaarheid en interesse. Dat is intensief en tijdrovend werk, maar heel leuk om te doen, omdat iedereen die we spreken zijn eigen visie heeft!

“Het typische voorbeeld is dat we op donderdagmiddag gebeld worden met een urgente vraag, en dat de maandag daarop de interimmer al begint.”

Uit de groep geschikte kandidaten hebben we dan nog een iets langer interview, tegenwoordig meestal via Teams in verband met de beschikbare tijd, om goed informatie uit te kunnen wisselen en wat meer diepgang te krijgen. Meestal stellen we 2-3 geschikte Interim Managers voor aan de opdrachtgever. Deze wil uiteraard de kandidaten persoonlijk spreken, waarna de keuze wordt gemaakt en de contracten kunnen worden opgemaakt.

“En als de interimmer begint keert de rust bij de opdrachtgever weer gauw terug.”

En als de interimmer begint keert de rust bij de opdrachtgever weer gauw terug. Afhankelijk van de case, volgt er dan vaak een functieprofiel voor de vaste functie. Wij adviseren dan wel om eerst even 1-2 maanden de bevindingen van de Interim Manager af te wachten, omdat hij natuurlijk middenin de case werkt, en vanuit zijn ervaringen vaak goede inzichten krijgt over welk profiel het beste zou passen.

Wij merken ook dat door de steeds verdergaande flexibilisering van de arbeidsmarkt, Interim Managers steeds vaker geïnteresseerd zijn in een mogelijke stap naar een vast dienstverband. Dat kan voor opdrachtgevers interessant zijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Interim Management? Wij komen graag naar u toe om het toe te lichten!

Bauke Wolters

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten