Executive Search bureau Van de Groep & Olsthoorn belooft meer vrouwen in de top

Nieuws

Amsterdam 26 mei 2015 – Executive Search bureau Van de Groep & Olsthoorn tekent vandaag de Executive Search Code Talent naar de Top. Het bureau sluit zich daarmee aan bij een groep Executive Search bureaus die streven naar meer diversiteit in de boardroom. Uitzonderlijk hierin is de focus van Van de Groep & Olsthoorn op vrouwelijke managers en directieleden met een technische vooropleiding en achtergrond. Doel van de Code is om het percentage vrouwen in bestuurs- en toezichtrollen te vergroten.

Sandra Lutchman, directeur van de Stichting Talent naar de Top: “Van de Groep & Olsthoorn is één van de nieuwste ondertekenaars van onze Executive Search Code. Dat dit bureau zich aansluit is bijzonder, omdat er nog steeds minder vrouwen zijn met een opleiding aan een Technische Universiteit of Technische Hogeschool, gelukkig komt hierin snel verandering. Het streven van Van de Groep & Olsthoorn naar een vast percentage talentvolle vrouwen in de longlist richting opdrachtgevers, zien wij dan ook als een mooie stap richting meer diversiteit, juist in de wereld van industrie en techniek.”
Gertjan van de Groep, directeur van Van de Groep & Olsthoorn: “Wij zetten ons in om meer vrouwen op topposities in de Nederlandse industrie te krijgen. Dit is een uitdaging in de branches waarin wij werken. Maar dat neemt niet weg dat wij vandaag de dag al meer diversiteit in de bestuurskamers van industriële ondernemingen realiseren en zo steeds meer opdrachtgevers inspireren met de voordelen van diversiteit. We investeren daarnaast meer tijd in het opbouwen van relaties met vrouwelijk managementtalent in de industrie.”
De ondertekening van de Executive Search Code vindt plaats in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Hier neemt de heer Gerrit Zalm, voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO, het eerste exemplaar van de Monitor Talent naar de Top 2014 in ontvangst van mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van de Commissie monitoring Talent naar de Top. Tijdens de bijeenkomst in Amsterdam verwelkomt Talent naar de Top haar nog steeds groeiende netwerk en worden de resultaten van de monitoring over 2014 gepresenteerd.
Vragen voor Van de Groep & Olsthoorn of meer informatie over de Executive Search Code?
Neem contact op met Kirsten Hummel
0346 – 87 00 20
kirsten@vandegroep.nl
Van de Groep & Olsthoorn Executive Search
Van de Groep & Olsthoorn is al 35 jaar de specialist op het gebied van Executive Search en Interim Management binnen de techniek, industrie en logistiek. Opdrachtgevers zijn overwegend technisch of industrieel georiënteerde ondernemingen, waarvoor zij vacatures op vooral staf-, management- en directieniveau behandelen. Deze functies hebben een algemeen technisch of specifiek product technisch karakter of zijn marketing, bedrijfskundig of bedrijfseconomisch gericht. www.vandegroep.nl
Stichting Talent naar de Top
Stichting Talent naar de Top is opgericht in 2008 en richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De Stichting heeft het Charter Talent naar de Top en de Executive Search Code ontwikkeld, waarmee werkgevers en bureaus zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. Inmiddels zijn 251 werkgevers aangesloten bij het Charter. http://www.talentnaardetop.nl
Over de code
De code is een initiatief van Stichting Talent naar de Top en een aantal bij haar aangesloten executive search bureaus. Ze erkent de belangrijke functie die (Executive) Search bureaus kunnen vervullen bij het realiseren van een betere m/v balans in de top. Ondertekenaars van de code committeren zich aan een actieve rol in het benoemingsproces van hun opdrachtgevers om vrouwen in topposities te bevorderen. De Code omvat negen principes waaronder het streven naar een minimum percentage vrouwen op ‘long lists’ en het goed begeleiden van de vrouwelijke kandidaten in het gehele proces.
De Code is vrijwillig, zelfregulerend en relevant voor alle bedrijven die actief zijn op het gebied van recruitment op senior niveau. De code is nieuw in Nederland en is afgeleid van het reeds succesvol gebleken initiatief van Lord Davies in het Verenigd Koninkrijk.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten