De kandidaat is aan zet

Nieuws
  • Arbeidsmarkt-update

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Waar organisaties de afgelopen jaren konden kiezen uit een grote vijver met beschikbaar talent, zien we nu dat de situatie aan het draaien is. Langzaam maar zeker zien we het arbeidsaanbod en de arbeidsvraag meer naar elkaar toe bewegen. De situatie is op dit moment nog niet zoals voor de economische crisis in 2008, maar we zien al wel dat talentvolle kandidaten in rap tempo meer keuze krijgen en minder in-between-jobs zitten.
Naast de aanwijzingen die we krijgen voor de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt vanuit onder andere het CBS, zien wijzelf ook de effecten van deze trend in de manier waarop we moeten werven. Opdrachtgevers geven ons aan dat het voor hen moeilijker wordt de juiste managers en directeuren te vinden en ook wij zien een afname in het aantal dat uit zichzelf reageert op vacatures. Om toch de juiste managers en directeuren te kunnen plaatsen zetten we dan ook vol in Executive Research, onze ervaren Research Consultants besteden al hun tijd aan het in kaart brengen en het actief benaderen van de markt. Door middel van het activeren van het bestaande netwerk en door een grote diversiteit aan kanalen in te zetten vinden we de beste kandidaten uit de markt. Research Consultant Karin Bakker stelt: ”Wij als Researchers merken dat het moeilijker is om de topkandidaten uit de markt te vinden en te enthousiasmeren dan in de achterliggende jaren. Nu komt onze ervaring en vasthoudendheid uitermate goed van pas, onze rol lijkt nog belangrijker dan hij al was.”

“De kandidaat is aan zet en wij adviseren u in het schaakspel”

Naast de inzet van Executive Research hebben we ook profijt van het feit dat we al sinds 1979 actief zijn in de wereld van techniek & industrie en een omvangrijk en hecht netwerk hebben opgebouwd. Dankzij deze opgebouwde talentpool zijn we ondanks de krappe arbeidsmarkt in staat met kandidaten in gesprek te blijven, ondanks dat ze niet actief op zoek zijn naar een carrièreswitch. Managing Director Gertjan van de Groep: “Een krappe arbeidsmarktsituatie is precies de reden waarom we duurzame relaties onderhouden met ons netwerk. We proberen constant in contact te blijven met (latente) kandidaten, dit zorgt ervoor dat we voor iedere functie die we in behandeling krijgen nog steeds managers en directeuren uit ons eigen netwerk kunnen vinden.”
Juist nu de markt aan het veranderen is bewijst onze jarenlange inzet via diverse kanalen zijn waarde. Kortom: De kandidaat is aan zet en wij adviseren u in het schaakspel.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten