Blog consultant: Time flies when you’re having fun

Nieuws

Deze maand werk ik alweer drie jaar met veel plezier voor Van de Groep & Olsthoorn. Ik heb gisteren een lijstje gekregen van de door mij hier geplaatste kandidaten, en als ik dat lijstje doorlees komen bij elke kandidaat en klant weer verhalen naar boven. Verhalen van de bedrijven met hun verleden, heden en toekomstplannen, en hetzelfde van de kandidaten. De meeste plaatsingen zijn succesvol, maar ik heb in 2014 ook mijn eerste “garantiegeval” in 15 jaar Werving & Selectie gehad. Gelukkig kon ik de klant heel snel aan een nóg betere kandidaat helpen, dus “eind goed al goed”.

Als ik terugkijk kan ik me nauwelijks voorstellen dat in deze voor het gevoel korte tijd zoveel gebeurd is. Midden in de crisis ben ik hier gaan werken, wat best een grote beslissing was zowel voor mij als voor Van de Groep. En nu, drie jaar verder heb ik helemaal geen spijt (integendeel) van de beslissing.

Datzelfde geldt nu ook voor de kandidaten die ik in het verleden heb bemiddeld: zij hebben ook stappen gemaakt en om hen heen is de werkomgeving en de maatschappij veranderd. Trouwen, scheiden, kinderen krijgen, ziekte, loterij winnen. En de tijd gaat alsmaar sneller…

Vooruitkijkende zullen een paar dingen voorlopig wel hetzelfde blijven: ik denk dat ik hier wel blijf werken en ook hetzelfde werk doe. Er zijn wel wat plannen om een andere doelgroep aan te boren, maar dat is leuk. Geplaatste kandidaten zullen misschien ergens weer weggaan of intern van positie veranderen, en dan zal de klant weer gaan bellen en dan komen de nieuwste inzichten en wensen op tafel. Allemaal spannend. We verwachten dat 2015 een druk jaar wordt: in 2014 was de crisis duidelijk voorbij en hadden we het lekker druk, en er is geen reden om aan te nemen dat dit niet in 2015 doorzet. We hebben sinds kort twee nieuwe collega’s, Karin en Jan Willem, om de groeiende werkhoeveelheid aan te kunnen en ook voor hun is de eerste tijd bij ons spannend: is het echt zo leuk als we van wederzijds tevoren verwachtten? Zijn ze succesvol op een manier die bij ons bureau past?

Maar de ervaring laat ook zien dat de concurrentie zal toenemen, totdat er weer een crisis is en, net als in de vorige crises, het merendeel van al die bureautjes weer verdwijnt. Het is niet zo eenvoudig om, zoals Van de Groep & Olsthoorn, het 35 jaar vol te houden. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we minimaal de 50 jaar gaan halen. Tegen die tijd mag ik misschien als pensionado op de borrel komen. En om die 50 te halen hebben we onze opdrachtgevers, kandidaten en ander netwerk volop nodig. Ik hoop dat we met z’n allen veel “fun” kunnen beleven in de toekomst, en op die 50e verjaardag met een voldaan gevoel terug kunnen kijken op een prettige gedeelde ervaring. En voor nu: aan het werk!

Bauke

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten