Consultant
Executive Search & Interim Management

Werken bij Van de Groep & Olsthoorn

Maak jij de perfecte match tussen de Captains of Industry en de mooiste technische bedrijven in binnen- en buitenland?

Ben jij werkzaam in de Techniek of Industrie? Of ben jij werkzaam in (Executive) Search en heb jij affiniteit met de wereld van Techniek & Industrie? En heb je interesse in mensen, en begrijp je dat de kwaliteit van de mensen in een bedrijf bepalend is voor het succes van dat bedrijf?

Ja? Overweeg dan eens om het gesprek met ons aan te gaan over de positie als Consultant bij Van de Groep & Olsthoorn!

Even 
voorstellen

Van de Groep & Olsthoorn is één van de oudste bureaus van Nederland, opgericht in 1979. Maar we voelen ons niet oud! Onze huidige directeur is Gertjan, de zoon van de oprichter Wim van de Groep.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het zoeken naar én het vinden van topmensen zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de Techniek & Industrie. Zo staan wij al enkele jaren in de top van de Executive Search-bureaus van Nederland in de MT1000. Daarnaast maken wij onderdeel uit van internationale samenwerkingen voor Interim Management (SMW) en Executive Search (IESF).

Het team van 12 medewerkers kenmerkt zich door een bijzonder goede sfeer, enthousiasme, dynamiek, expertise, ondernemerschap en resultaatgerichtheid. Door de nauwe samenwerking tussen Consultants, Researchers, Marketing en Management Assistentes zijn we in staat de meest uitdagende topposities in te vullen.

Algemeen Directeur

Commercieel Directeur

Operationeel Directeur

Sr. Consultant

Sr. Consultant

Consultant

Consultant

Executive Research Consultant

Executive Research Consultant

Management Assistente

Management Assistente

Marketing & Digital Specialist

Executive Assistant IESF

Het
werkveld

Al sinds onze oprichting werken we uitsluitend voor de Techniek & Industrie. Sinds Gertjan aan het roer staat, richten we ons op de invulling van management- en directiefuncties. We plaatsen kandidaten binnen alle disciplines: operations, sales, finance, algemeen management, noem maar op. We werken voor bekende industriële bedrijven, maar ook innovatieve nichespelers, familiebedrijven of portfolio-bedrijven van Private Equity- of investeringsmaatschappijen.

We bemiddelen zowel voor vaste functies als interimmers, en ons werkgebied is heel Nederland. Maar we vervullen ook vacatures voor Nederlandse bedrijven over de hele wereld, van Duitsland, België en Frankrijk, tot China, Vietnam en de USA. We zijn ook lid van 2 internationale netwerken van soortgelijke bureaus als het onze, waar we wederzijds opdrachten voor uitvoeren.

Mourik
Boels
tkh-logo
vmi
stertil
feadship
deliklein

Jouw
nieuwe functie?

Ons werkproces is overzichtelijk: we krijgen een aanvraag, en dan presenteren we ons bij de opdrachtgever. Als wij denken dat wij succesvol kunnen zijn voor deze vacature en deze opdrachtgever gaan we aan de slag. Dat begint met een gedegen intake. Ons doel is om de juiste kandidaat te vinden, die nog lang bij de opdrachtgever succesvol kan werken. Anders gezegd: we zijn geen hit-and-runbedrijf. 

Na de intake met een aantal stakeholders bij de klant stellen we een zoekprofiel op, dat met de klant wordt afgestemd. Daarna gaan we de markt in. Je kent ons waarschijnlijk van onze campagnes via het internet, maar dat is maar één van onze vier bronnen! We benaderen ook een selectie van kandidaten uit het eigen bestand (dat na ruim 40 jaar zo ongeveer de ‘who-is-who’ is van industrieel Nederland). Verder vragen we mensen om met ons mee te denken: een belangrijke bron, niet qua aantallen, maar vooral qua kwaliteit. En tenslotte hebben we onze search; een research-team dat iedereen wereldwijd kan vinden en benaderen.

Als Consultant maak jij de selectie van de kandidaten. In eerste instantie op basis van het cv en de motivatiebrief, daarna met een persoonlijk interview.

Na een paar weken heb je de best passende kandidaten geselecteerd, die je dan aan de klant presenteert. Hier komt jouw expertise echt in terug: sommige kandidaten passen 1-op-1 op het profiel, maar andere kandidaten vind jij geschikt om andere redenen. Het is heel inspirerend om in overleg met de klant ook deze kandidaten mee te nemen.

Daarna gaan de kandidaten het interviewproces in bij de klant. Jij voert hierin de regie. Je regelt, samen met ons secretariaat, de afspraken. Je vraagt om terugkoppeling en stuurt bij als je denkt dat er iets onterecht verkeerd is gegaan, en dit alles leidt tot een plaatsing bij de klant. Wij zijn er heel trots op dat ons dit in bijna 100% van de gevallen lukt, een unieke score! Ook nadat de kandidaat is begonnen bij zijn of haar nieuwe werkgever hou je contact.

Naast het reguliere werk hou je contact met de markt. Je bent geïnformeerd over de (zakelijke) wereld om ons heen, volgt bedrijven en relevante media. Je bent ook initiatiefrijk in de contacten met (potentiële) klanten en kandidaten.

Jouw toekomstige
werkplek?

In onze prachtige en goed bereikbare kantoorvilla in Soesterberg loopt iedereen bij elkaar binnen en de lunch vindt gezamenlijk plaats in de woonkeuken. 

Liever wat minder reuring om je heen en rustig thuiswerken? Dat is natuurlijk geen probleem. Wij bieden alle mogelijkheden voor hybride werken.

Je meetings zijn deels fysiek bij ons op kantoor of bij de klant (en daar ga je naar toe met je elektrische auto van de zaak!), maar ook online via Teams.

Kortom, flexibiliteit staat voorop!

Wie
zoeken we?

Je beschikt over een opleiding op hbo / wo-niveau. Je hebt bij voorkeur ervaring in de wereld van recruitment en bent een gesprekspartner op management- en directieniveau, affiniteit met Techniek & Industrie is een pre. Heb je deze ervaring niet, maar wel interesse in dit vak, dan sparren we daar graag met je over. We bieden je ook je graag passende opleidingen of cursussen aan.

Vanuit jouw oprechte interesse ben jij iemand die relaties op de lange termijn onderhoudt; zo zorg jij voor een sterk netwerk van kandidaten en potentiële opdrachtgevers.

Je bent een echte teamspeler; niet uit op eigen gewin, maar gericht op gezamenlijk succes. Je bent een echte doorzetter die niet opgeeft tot dat de perfecte match tussen opdrachtgever en kandidaat is gemaakt. Je bent een klankbord voor de opdrachtgever en denkt mee over de inrichting en strategie van organisaties. Je houdt van een complex vraagstuk, waarbij je je echt moet verdiepen in de situatie van de klant en krijgt energie van het omgaan met verschillende stakeholders.

Wat is er leuk
aan het werk?

Nou, eigenlijk alles! Wij komen wekelijks bij allerlei bedrijven over de vloer. Van semiconductor-hightech cleanroom tot betonstorten, en alles daartussen. Van de grote bekende bulkbedrijven tot onbekende startups met fantastische innovaties. Van de industriële top 100-bedrijven in Nederland komen wij bij de meerderheid over de vloer. Wij zitten aan tafel met de directie en zijn betrokken bij de toekomst van hun bedrijf. Wat willen ze doen, wat willen ze veranderen, en hoe. En jij hebt daar je eigen inbreng in.

Het spreken met kandidaten is een genoegen op zich: je hoort alle verhalen van de mensen, hun ontwikkeling, hun doelen, en je gaat op zoek naar hun échte drijfveren. Je bent ook klankbord en adviseur voor hen. Het werk is afwisselend, soms druk, soms wat rustiger. Bij Van de Groep & Olsthoorn heb je veel vrijheid om zelf je werk in te delen. En als je succesvol bent vieren we met je mee, als het eens tegenzit gaan we als team samen ervoor zitten om de opdracht wél succesvol af te ronden. En dat teamgevoel is voor ons heel belangrijk. Je hebt geen individuele bonussen of targets, als we samen succesvol zijn profiteren we allemaal mee. En van de 44 jaar dat we bestaan hebben we al 44 jaar winst gedraaid.

Dus, wat ga je doen?
Praten kan altijd…

We komen graag met je in contact om te kijken of er een match is. Neem contact op met:

Gertjan van de Groep of Wim de Kruijf
+31 346 – 87 00 20info@vandegroep.nl

Inzichten &
overwegingen

Wil je eerst nog wat meer lezen over ons, wat ons drijft en onze resultaten? Dan hebben wij een aantal artikelen geselecteerd die je misschien interessant vindt.

Dominique Hommes over zijn ervaringen met de kwaliteit bij Van de Groep & Olsthoorn
logogrijs
Dominique Hommes over zijn ervaringen met de kwaliteit bij Van de Groep & Olsthoorn