Blog: Vakantie

Nieuws

Een heerlijke tijd, zo menen velen. Lekker van de zon genieten, alle tijd voor het gezin en jezelf, uitslapen, (te) lekker eten en drinken. En vooral geen gezeur van de baas, de klant, de collega’s. Geen wanbetalers, geen missende onderdelen, geen op het laatste moment afzeggende afspraken. Heerlijk.
Maar niet voor iedereen. Zo zijn er mensen die er een hekel aan hebben om met wagenzieke kinderen eindeloos in de file te staan op de Franse autoroute. Anderen houden niet van de drukte op de plaats van bestemming. Niet iedereen vindt hitte prettig. Het (te) lekkere eten is duur of wordt slecht verdragen. En dan zijn er nog diegenen die op het fort passen. De collega die nu op het strand ligt heeft met een vriendelijk “tot over 3 weken, je redt je wel heh?” afscheid genomen, maar hij is het terrein nog niet af of er belt al iemand met de vraag “waar blijft het?”. Gelukkig is er tegenwoordig mobiele telefoon, maar tja, het bereik op dat Griekse eiland…

Verder zijn er de mensen die bijvoorbeeld op de Eerste Hulp werken, de agenten op het strand, de badmeesters, de hartspecialisten, de ijsleveranciers. Zij krijgen het plotseling druk. En er is niemand om een helpende hand toe te steken. Zij genieten niet van de vakantie, maar zijn na een paar weken volkomen afgepeigerd zelf aan vakantie toe!

Ik vind het wel prettig om tijdens het hoogseizoen te werken. Onze zoon is volwassen en het huis uit, mijn vrouw en ik houden allebei niet zo van hitte en ver reizen. Vrijwel alle buren zijn weg, dus het is in de straat heerlijk rustig. Geen ochtend- of avondspits of andere file. Nadelen zijn er ook: als je iemand wilt spreken heb je zo’n 50% kans dat het lukt. Beslissingen worden uitgesteld omdat er altijd iemand die mee moet beslissen afwezig is. Je krijgt bijna dagelijks onverwachte problemen en probleempjes op je bord (“Bauke, weet je waar X de Y altijd opslaat?”). Ach, komt allemaal wel goed.

Aan het eind van de zomervakantie merk ik altijd een plotselinge energieburst uit de markt: klanten en kandidaten hebben op dat verre strand besloten om direct bij thuiskomst iets te gaan doen, en dat moet nog –goede voornemens- dít jaar gebeuren. Begin september loopt de agenda snel vol met allerlei afspraken, waardoor we ons weer elke dag in de file storten, die ook dit jaar weer gegroeid is ten opzichte van vorig jaar. En dan begint de eindspurt die duurt tot de week voor Sinterklaas. Ook dat komt allemaal wel goed, het is de afwisseling die ons scherp houdt.

Dus, hooggeëerde vakantiegangers! Terwijl u met uw luie hum in de zon ligt (welverdiend hoor, het zij u gegund), is er een aantal mensen achter de schermen aan de slag. Geeft niks, geniet ervan, daar zijn we voor, maar denk af en toe eens aan ons? En als u over een paar weken weer terug bent, laat ons dan meegenieten met uw hervonden energie? En bekijkt u ons actuele vacatureaanbod op www.vandegroep.nl/vacatures? We hebben er nu al weer zin in!

Bauke Wolters

Manusje-van-alles-in-de-vakantie

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten