Casus: nieuwe CEO voor onze opdrachtgever in Duitsland

Een succesvolle samenwerking met onze Duitse IESF-partner

Allied Vision Technologies GmbH is een prominente speler binnen de TKH Group. Allied Vision levert camera’s en visionsystemen voor gebruik in de industrie, medical, warehousing en sport. Allied Vision was op zoek naar een nieuwe CEO, en wij werkten nauw samen met onze partner van IESF Duitsland, Topos Personalberatung, in een grensoverschrijdend selectieproces dat resulteerde in de succesvolle benoeming van Robert Franz als CEO.

“We hebben in het verleden vaker voor de TKH Group gewerkt, succesvolle samenwerkingen die voor een mooie vertrouwensband hebben gezorgd. Dit is dan ook de reden geweest dat de vraag voor een nieuwe CEO bij ons terecht is gekomen. Van daaruit zijn wij in gesprek gegaan met TOPOS, onze Duitse partner in het International Executive Search Federation-netwerk (IESF), zodat wij dezelfde kwaliteit konden garanderen voor het lokale talent bij onze oosterburen”.  Zo zegt Senior Consultant Bauke Wolters.

“Dankzij onze nauwe samenwerking met TOPOS en met behulp van onze gezamenlijke diepgaande branchekennis en uitgebreide netwerk konden we potentiële kandidaten identificeren, benaderen en evalueren.”

Het resultaat was een intensieve samenwerking met veel facetten: we zochten naar een leider die niet alleen de strategische en operationele uitdagingen van de sector kon aangaan, maar ook synergie kon bewerkstelligen binnen de diverse portfolio van TKH’s Duitse 2D-vision-bedrijven.

Dankzij onze nauwe samenwerking met TOPOS en met behulp van onze gezamenlijke diepgaande branchekennis en uitgebreide netwerk konden we potentiële kandidaten identificeren, benaderen en evalueren. Een behulpzame factor die daarbij hielp is het feit dat Bauke vloeiend Duits spreekt en jarenlang heeft gewoond en gewerkt in het land. Dit zorgde samen met de gezamenlijke gerichte benadering ervoor dat we kandidaten vonden die niet alleen over de vereiste vaardigheden beschikten, maar ook cultureel en strategisch pasten bij de visie van de klant.

“Dit zoekproces versterkt onze positie als een betrouwbare partner in het vinden van uitzonderlijk leiderschapstalent voor bedrijven in de technologie- en industriesectoren.”

De keuze viel op Robert Franz, wiens achtergrond in de sector en leiderschapscapaciteiten hem de ideale kandidaat maakten. De samenwerking tussen de teams bij Topos en Van de Groep & Olsthoorn, legde de basis voor een succesvolle toekomst onder de leiding van Robert Franz.

We zijn trots op onze rol in dit uitdagende en succesvolle zoekproces. Het versterkt onze positie als een betrouwbare partner in het vinden van uitzonderlijk leiderschapstalent voor bedrijven in de technologie- en industriesectoren. Bent u ook op zoek naar soortgelijke expertise en ondersteuning in uw zoektocht naar leiderschapstalent? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten