Jan Willem Houtman

Sr. Consultant

Mijn naam is Jan Willem Houtman en ik werk sinds begin 2015 als Senior Consultant bij Van de Groep & Olsthoorn. Ik ben opgegroeid in het Noorden en vervolgens Civiele Techniek aan de TU Delft gaan studeren. Een opleiding die in die tijd nog (te) sterk op het overbrengen van inhoudelijke kennis was gericht. Het ontwikkelen van je persoonlijkheid en competenties was iets wat je werkenderweg maar moest leren.

Mijn eerste baan vond ik als projectmanager infrastructuur binnen de NS. Projectmanagement bleek (gelukkig) goed bij me te passen: doelgericht, met duidelijk deadlines. Vanuit het MD programma van NS en kreeg de mogelijkheid om een verkorte MBA aan Nyenrode te volgen. Niet alleen heb ik daar in korte tijd veel bedrijfskundige kennis opgedaan. Ook leerde ik hier mezelf ook een stuk beter kennen door instrumenten als 360 graden-feedback en intervisie. Hierna volgde de rol van Programmamanager binnen NS Reizigers. Mijn leiderschapskwaliteiten kunnen ontwikkelen binnen NS Internationaal. In mijn laatste functie binnen NS was ik verantwoordelijk voor de multichannel verkooporganisatie en lid van het Directieteam. Hier werd ik op een gegeven moment geacht af te breken wat ik daarvoor zelf had opgebouwd. Hier kon ik niet achter staan en dit heeft geleid tot het vertrek bij NS op mijn 45e.

De combinatie van mijn technische achtergrond, mijn leidinggevende ervaring en mijn oprechte interesse in andere mensen bleken een gezonde voedingsbodem voor een loopbaan in de executive recruitment. Dit was waarom Ebbinge & Company mij destijds een baan aanbood als consultant. Later ben ik dit vak als zelfstandig ondernemer gaan uitoefenen, wat voor mij wederom een nieuwe ervaring was. Omdat ik toch liever in een team wilde opereren heb ik eind 2014 toenadering gezocht tot Van de Groep & Olsthoorn, waar ik vanaf het allereerste begin een heel plezierige cultural fit heb ervaren.

Ik ben getrouwd met Ankie en we hebben een dochter en een zoon die allebei na een studie Bedrijfskunde de financiële sector zijn ingegaan. Zij staan alweer geruime tijd op eigen benen. In mijn vrije tijd houd ik van buitensporten: mountainbiken, zeilen, skiën zijn activiteiten waar ik mijn ontspanning in vind.

Meer

Experts

Algemeen Directeur

Commercieel Directeur

Operationeel Directeur

Sr. Consultant

Consultant

Consultant

Executive Research Consultant

Executive Research Consultant

Management Assistente

Management Assistente

Marketing & Digital Specialist

Executive Assistant IESF