Winnen doe je met z’n allen

Nieuws
  • Mia Dingemans

Een gevleugelde uitspraak binnen ons team is of het ‘Johan Cruijffje’ al gevonden is, waarmee bedoeld wordt of de perfecte kandidaat voor een vacature al gevonden is. Johan Cruijff, de grootste voetbalheld aller tijden, zorgde zelf ook voor vele uitspraken waarvan verschillende inmiddels verankerd zijn in ons taalgebruik. Zijn uitspraak ‘winnen doe je met z’n allen’ spreekt mij erg aan. Met “allen” zal Cruijff de verschillende teams die hij gecoacht heeft bedoeld hebben. Wellicht ook alle trainers en verzorgers. In ieder geval gaf hij ermee aan dat elke schakel belangrijk is om tot een goed resultaat te komen.
Dat brengt mij op de samenstelling van ons team, ons elftal. Met Gertjan (van de Groep) als aanvoerder onder wie wij als elftal geen team zouden zijn. Verder zijn er de spelers met ieder hun eigen positie, hun eigen taak. Maar ieders individuele inbreng is van het grootste belang.
Voor mij als Management Assistente geldt dat ik mij een belangrijke speler in dit team voel. Wij (Ellen van Wijk en ik) worden als secretariaat overal bij betrokken, de collega’s rekenen erop dat wij ons werk doen zodat ook zij hun werk kunnen doen. Wij zijn een spil in de contacten met opdrachtgevers en kandidaten. Door die contacten bouw je ook een zekere relatie op met die mensen; in de loop der jaren hebben we veel mensen meerdere keren gesproken door de telefoon dan wel in persoon gezien bij ons op kantoor. Fijn is dat deze mensen ons in de loop der jaren herkennen en ons als gesprekspartner waarderen. Het stempel “visitekaartje van het bedrijf” dragen we daarom met trots.

Het stempel “visitekaartje van het bedrijf” dragen we met trots

Het fijne binnen Van de Groep & Olsthoorn is dat onze bijdrage echt gewaardeerd wordt. Nou zijn wij niet getraind als Researcher of Consultant, noch hebben wij een technische opleiding of ervaring in de industrie, maar ik denk dat wij onderhand wel een aardige kijk hebben op mensen. Wij voelen snel aan of een kandidaat of opdrachtgever bij ons bedrijf past. En als wij er een goed (of slecht) gevoel bij hebben geven we dat door, en daar wordt zeker rekening mee gehouden. Dus een kleine tip: neem altijd even de tijd voor ons als secretariaat!
Het is net als bij de sport: niet alleen het Cruijffje is belangrijk maar de samenstelling van het gehele team telt, de bijdrage van elke speler telt! Wij proberen de juiste speler op de juiste plek te krijgen, zowel binnen ons eigen bedrijf als ook binnen uw bedrijf.
Wij willen best een goed woordje voor u doen hoor, misschien luistert de coach wel naar ons..….
Mia Dingemans

Dit bericht delen:

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Laatste

Inzichten

Het is weer zover, de 17e mogen we naar de stembus. Voor sommigen één van de hoogtepunten van het bestaan, voor anderen een zinloze exercitie. Wat u er ook van vindt, of wat uw politieke voorkeur is, ik wens uw veel wijsheid bij uw beslissing.

Voor onze klanten binnen het Private Equity-domein is het van groot belang om goed inzicht te hebben in de deelnemingen. Vragen als “Hoe kan de output worden verhoogd”, “Waar kunnen kosten worden verlaagd?” of “Waar kan de kwaliteit worden verbeterd?” spelen hierbij een belangrijke rol en zijn essentieel om optimaal rendement uit investeringen te halen.