Rimco de Groot treedt als nieuwe CFO toe tot de RvB van Mourik

Nieuws

Executive Search bureau Van de Groep & Olsthoorn bemiddelt lid Raad van Bestuur

Rimco de Groot is op 1 januari 2016 toegetreden tot de Raad van Bestuur van Joh. Mourik & Co. Holding B.V. en is verantwoordelijk voor de financiële zaken van Joh. Mourik & Co. Holding en haar dochtermaatschappijen. Executive Search bureau Van de Groep & Olsthoorn heeft deze positie succesvol bemiddeld. De Groot volgt Ronald Lamé op, die zich vanaf 1 april 2016 zal richten op zijn nieuwe functie Director International Business.
Mourik, een Nederlands familiebedrijf, is uitgegroeid tot een internationaal concern met een omzet van 476 miljoen euro in 2015 en ruim 2.000  medewerkers in de sectoren infrastructuur, (petro)chemie, bouw, energie en milieu. De activiteiten worden centraal aangestuurd vanuit de holding in Nederland. Het werkterrein voor de internationale activiteiten richt zich met name op Industrial Services voor de petrochemie. Van de Groep & Olsthoorn ging voor Mourik op zoek naar de senior manager met ruime financiële management ervaring op het niveau van Raad van Bestuur, met relevante internationale ervaring in de olie- en gasindustrie. Na een intensief traject is er overeenstemming bereikt tussen Mourik en Rimco de Groot. De Groot werkte eerder als CFO en Executive Board member voor Royal Burger Group en Jan de Rijk Logistics.

“Wij geven als Raad van Bestuur het algemene kader en sturen op synergie tussen de Mourik-bedrijven, en bewaken het ondernemerschap”

Kees Jan Mourik, voorzitter Raad van Bestuur: “Mourik is een samenspel van technische bedrijven met een grote diversiteit, waarvan een aantal in nichemarkten opereert. Ieder bedrijf heeft veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dit stimuleren wij om ondernemerschap te bevorderen en vanwege specifieke technologieën, producten, diensten en markten. Wij geven als Raad van Bestuur het algemene kader en sturen op synergie tussen de Mourik-bedrijven, en bewaken het ondernemerschap. Rimco de Groot completeert ons hierin en is eindverantwoordelijk voor de financiële zaken waaronder verslaggeving, ontwikkeling en implementatie van prestatie-indicatoren, het budgetteringsproces, periodieke rapportage, bedrijfseconomische analyses, administratieve organisatie en een grote financieel-economische inbreng in alle periodieke vergaderingen en vraagstukken.”
Bert-Jan de Visser, directeur van Van de Groep & Olsthoorn: “Bij Van de Groep & Olsthoorn bemiddelen we al ruim 35 jaar management- en directieposities in de industrie. We zien dat onze ervaring en ons netwerk met ons meegroeien: een logische vervolgstap is dat we nu ook actief bemiddelen op het niveau van Raad van Bestuur. Dit doen we met de wensen van zowel de opdrachtgever als van de kandidaat voor ogen. Combineer dit met een hoge mate van betrokkenheid, marktkennis, deskundigheid en discretie en de match is succesvol. Ik wens Rimco de Groot alle succes in deze mooie nieuwe uitdaging. ”

Over Mourik

Mourik is een innovatief familiebedrijf dat traditionele menselijke waarden combineert met modern ondernemerschap, hoogwaardige technieken, inspirerend leiderschap en een proactieve instelling. De Mourik bedrijven genereren met ruim 2.000 medewerkers een jaarlijkse omzet van bijna 500 miljoen euro. Om de activiteiten wereldwijd te kunnen uitvoeren, heeft Mourik vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Qatar, Aruba, Venezuela, Verenigde Staten, Brazilië, Turkije, Saoedi-Arabië en Zuidoost-Azië. De kernactiviteiten zijn: infrastructuur, industrie- en utiliteitsbouw, industriële services, catalyst handling, milieutechniek en projectontwikkeling. www.mourik.com

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten