Gertjan van de Groep

Managing Director

2021 was voor ieder wereldwijd een bewogen jaar. De covid-pandemie is nog steeds van grote invloed op ons dagelijks leven en brengt ook in ons werk, als Executive Search-partner, zowel uitdagingen als kansen met zich mee. De huidige arbeidsmarkt is krap en we signaleren dat de flexibiliteit bij kandidaten om een overstap te maken is afgenomen. Ons team stelt alles in werking om kandidaten centraal te zetten en goed te informeren over een passende nieuwe carrièrestap. Deze aanpak wordt gewaardeerd en werpt zijn vruchten af. Onze sterke naamsbekendheid en reputatie in de markt hebben geleid tot een constant stijgend aantal plaatsingen. En dat is iets waar we als team enorm trots op zijn.

2021 was ook het jaar waarin we als team, door de gezamenlijke effort, (online) dichter bij elkaar zijn gekomen. We interviewden honderden kandidaten online en brainstormden samen over uitdagende projecten. Hoewel we een groot gedeelte van 2021 afzonderlijk thuis werkten, is de samenwerking én het teamgevoel sterker dan ooit. We mogen spreken van mooie financiële resultaten, vele ingevulde posities en ook een succesvolle uitbreiding van ons team.

in dit jaarverslag blikken we nog eenmaal terug op 2021, maar daarna snel weer samen vooruit in 2022.

Onze ervaring in 2021
een overzicht

In 2021 werden we uitgedaagd op het gebied van complexe searches, nieuwe manieren van samenwerken en doorzettingsvermogen. Een jaar waarin COVID-19 nog steeds van grote invloed was op ons dagelijks werk. Maar ook een jaar waarin de vraag naar kwalitatief goede Managers en Directeuren in de Techniek & Industrie sterk toenam, en daarmee ook de schaarste op de arbeidsmarkt. Onze opdrachtgevers vertrouwen op ons trackrecord en sterke reputatie. En ook de kandidaten in ons netwerk weten dat Van de Groep & Olsthoorn hun van goed advies voorziet in het maken van een volgende carrièrestap. Terugkijkend was 2021 een jaar van samenwerken, goede relaties onderhouden en kwaliteit leveren.

Boven verwachting

We hebben in 2021 een mooi aantal opdrachten vervuld, zowel in Nederland als over de grens, in samenwerking met onze internationale Executive Search-partners. Door niet op te geven, veel overleg te voeren tussen Consultants en Research Consultants en meer dan ooit out-of-the-box te denken, presenteren we voor het 42e jaar op rij een positief bedrijfsresultaat. De omzet viel 25% hoger uit dan verwacht. Een geweldige prestatie in onzekere tijden.

Kandidatenmarkt

Aan het begin van 2021 sloeg de markt om naar een kandidatenmarkt: het aantal beschikbare passende kandidaten nam af en het aantal organisaties met vacante posities nam toe. Hoewel niet geheel onverwacht, is de verandering wel ongekend te noemen. Het was zelfs de krapste arbeidsmarkt in 50 jaar. En dat merkten wij natuurlijk ook. We signaleren dat kandidaten verschillende opties hebben en daardoor minder bereid zijn tot concessies. Gelukkig beschikken wij over een sterk netwerk en een ervaren team van Consultants en Research Consultants. Samen konden zij, ondersteund door ons Secretariaat en marketingafdeling, toch de juiste match maken tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Nog meer onderlinge samenwerking

De krapte op de arbeidsmarkt zorgde voor een sterker collectief binnen Van de Groep & Olsthoorn. Wij zijn een relatief klein team en werken dus altijd nauw samen. Maar de huidige omstandigheden vroegen om nóg meer focus op samenwerken. Consultants bundelden de krachten, werden nóg meer ondersteund door de Research Consultants en ook vanuit marketing werd meer focus gelegd op het onder de aandacht brengen van vacante posities bij geschikte kandidaten. En hoewel veel nog op afstand gebeurt, was de samenwerking in 2021 sterker dan ooit tevoren en is ons team nog nooit zo hecht geweest.

“Terugkijkend was 2021 vooral een jaar van samenwerken, goede relaties bestendigen en kwaliteit leveren. ”

Nieuwe medewerkers

In 2021 hebben we twee nieuwe medewerkers verwelkomd in ons team. Namelijk Kirsten van de Groep die zich naast de coördinerende rol voor IESF (zie ook het hoofdstuk Grenzen Verleggen), ook bij Van de Groep & Olsthoorn ondersteunt als Management Assistente. Zij was al eerder werkzaam bij ons, maar na een paar jaar elders te hebben gewerkt, zijn we blij haar weer tot ons vaste team te mogen rekenen.

Om de groeiende marktvraag het hoofd te bieden heeft ook Monique Koekoek zich bij ons team gevoegd. Zij maakt deel uit van ons research-team en ondersteunt onze Consultants bij het gericht vinden en benaderen van de juiste kandidaat voor een vacante positie. Monique Koekoek heeft jarenlange ervaring in de markt en is een grote aanwinst voor onze organisatie.

Grenzen verleggen
sterkere internatinonale samenwerkingen

Ondanks alle beperkingen die in 2021 wereldwijd de economie en samenwerkingen bepaalden, wisten wij met onze internationale partners in dit turbulente jaar weer mooie plaatsingen te realiseren. Zowel op het gebied van Interim Management via Senior Management Worldwide (SMW) als op Executive Search-gebied met de International Executive Search Federation (IESF). Gertjan van de Groep is zelfs verkozen tot President van IESf en zal hiermee verder richting geven aan dit groeiende netwerk van Executive Search-organisaties.

Intensievere samenwerking

Ondanks de in veel landen nog geldende reisbeperkingen en andere coronamaatregelen, of misschien wel juist hierdoor, zijn we in 2021 nóg intensiever gaan samenwerken met onze internationale partners. Over de hele wereld is gebrek aan kwalitatief goede Managers en Directeuren en door samen te werken vergroten wij onze kansen om de juiste match te vinden in binnen- en buitenland.

Uitbreiding van het netwerk en delen van kennis

Er is in 2021 een flinke uitbreiding van ons partnernetwerk bewerkstelligd. IESF kreeg er twee partners bij in respectievelijk de VS en Noorwegen. En SMW vond een nieuwe partner in Spanje en breidde uit met Portugal, de Verenigde Arabische Emiraten en Roemenië. De verschillende partners in zoveel verschillende landen bieden een rijke bron aan kennis van de lokale en globale markt. In 2021 hebben we meerdere offline en online bijeenkomsten bijgewoond met de verschillende partners om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Professionalisering

In 2021 hebben we zowel voor SMW als voor IESF een aantal professionaliseringsslagen doorgevoerd. voor beide netwerken zijn we actief in industriegroepen en bundelen we onze marketing-activiteiten. Voor beide netwerken zijn we actief in de marketing en in industriegroepen. Met frequente interactieve sessies werken we samen op specifieke thema’s of industrieën en leren we van onze internationale partners.

“Over de hele wereld is gebrek aan kwalitatief goede Managers en Directeuren en door samen te werken vergroten wij onze kansen om de juiste match te vinden in binnen- en buitenland.”

Gertjan van de Groep nieuwe President IESF

Tijdens de Annual Grand Meeting met de verschillende partners binnen de International Search Federation (IESF) in Barcelona, is Gertjan van de Groep officieel benoemd tot nieuwe President. Hij volgt hiermee Victor Carulla uit Spanje op, die de rol drie jaar met succes heeft vervuld.

Als nieuwe President van IESF gaat Gertjan zich inzetten om de internationale samenwerking op Executive Search-gebied tussen de 50 kantoren, verspreid over 22 landen, te versterken.

Hij richt zich hiervoor op drie pijlers: het uitbreiden van het partnernetwerk naar nog meer landen, meer focus op ‘thought leadership’ en het vergroten van de betrokkenheid binnen het netwerk. Tot slot wordt professionaliteit nog belangrijker tezamen met het vergroten van de transparantie in de werkprocessen.

Over de komende periode als President zegt Gertjan: “Ik kijk ernaar uit om IESF de komende drie jaar te leiden in nauwe samenwerking met de Leadership Council en de recent aangestelde Advisory Board.”

Op de foto van links naar rechts: voormalig President Victor Carulla (Headway Executive in Spanje), nieuwe President Gertjan van de Groep en de nieuw aangestelde Treasurer Stephan Löw (Topos Personalberatung in Duitsland).

Het jaar in 2021
in cijfers

54

opdrachten uitgevoerd:

44 Executive Search
10 Interim Management

42

jaar op rij een positief financieel resultaat.

1231

persoonlijke interviews gehouden met kandidaten.

2547

Managers en Directeuren toegevoegd aan ons netwerk.

22%

van de ingevulde posities betroffen Algemeen Directeur / CEO-posities.

1019

nieuwe volgers van onze LinkedIn-pagina.

Het percentage
COO-posities van het geheel betrof:

16%

12

Ingevulde posities bij private equity-maatschappijen.

Afgeronde opdrachten
een selectie

“In 2021 werden we uitgedaagd op het gebied van complexe searches, nieuwe manieren van samenwerking en doorzettingsvermogen. ”

Kwaliteit voorop
het team over ons succes

Kwaliteit is één van onze kernwaarden. En dat waarderen onze relaties dan ook aan ons. Met grote regelmaat krijgen we positieve reacties op verrichte werkzaamheden en vaak zelfs complimenten over de wijze waarop we kandidaten afwijzen voor een positie. Daarnaast staan we al drie jaar op rij in de top 5 van de MT1000. Maar wat maakt dat wij zo’n hoge kwaliteit leveren? En wat betekent kwaliteit voor ons? Dat delen de medewerkers van Van de Groep & Olsthoorn graag met u.

Gertjan van de Groep

Managing Director

In een kandidatenmarkt die heel moeilijk is, zijn we in 2021 toch heel succesvol geweest. Met name door de goede samenwerking en het echt kennen van onze markt. Als je daarnaast zorgt voor medewerkerstevredenheid, goede systemen, office efficiency en een steengoed netwerk waaraan decennia is gebouwd, dan heb je basisingrediënten voor kwaliteit. Dan valt of staat alles bij het maken van de goede match tussen vraag en aanbod. Daar zijn we gewoon goed in.

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat naar mijn mening kwaliteit sterk samenhangt met goede en duidelijke communicatie. Maar communicatie is natuurlijk niet alles, uiteindelijk moet je goed werk leveren. En dat kunnen wij als geen ander. De kennis van de markt, ervaring en oprechte interesse in klant en kandidaat, maken dat kwaliteit bijna vanzelfsprekend is. En het maakt mijn werk als Marketeer een stuk makkelijker en leuker.

Dominique Hommes

Marketing & Communicatie Specialist

Wim de Kruijf

Consultant

Kwaliteit in dit vak staat of valt met goede communicatie. En dat bereik je alleen met oprechte interesse in de mens. En stiekem natuurlijk ook een goed systeem om alles in bij te houden. Ik ben er trots op hoe wij in 2021 een zeer hoog afrondingspercentage hebben behaald in een kandidatenmarkt. Ik denk dat dat komt door ons ijzersterke en gespecialiseerde netwerk. En dat getuigt van de kwaliteit die wij leveren en hoe dat wordt erkend in de markt.

Voor mij draait kwaliteit om accuraat en snel werken, afspraken nakomen en goed communiceren met kandidaten en opdrachtgevers. Door samen te werken in teamverband, te denken op de lange termijn en altijd te zorgen dat we opdrachtgevers een optimale keuze geven van goede kandidaten, blijven wij jaar na jaar succesvol. Ik ben er zeer trots op dat ik al ruim zeven jaar mijn bijdrage hieraan mag leveren.

Karin Bakker

Research Consultant

Bert-Jan de Visser

Director

Persoonlijk probeer ik kwaliteit van service en dienstverlening overal in terug te laten komen. Klanten en vooral ook kandidaten behandelen we altijd netjes en met respect. Zo zorgen we bijvoorbeeld altijd voor nette en correcte afwijzingen, bellen we altijd terug en tonen we oprechte interesse. Ik ben altijd zeer trots als ik complimenten krijg vanuit de markt over hoe goed we het doen, hoe betrokken en benaderbaar we zijn. Maar vooral ook hoe no-nonsense, direct en duidelijk in de communicatie en omgang we zijn.

Kwaliteit betekent voor mij: doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Dit doe je door verwachtingen te managen, periodiek te informeren (ook als er voor jouw gevoel even wat minder te melden is) en proactief te zijn. Kwaliteit leveren betekent ook niet opgeven en blijven zoeken naar nieuwe invalshoeken. Het afgelopen jaar hebben we een aantal zeer taaie opdrachten toch tot een goed einde gebracht. De klant heeft weinig aan een Consultant die het hoofd in de schoot gooit.

Jan Willem Houtman

Senior Consultant

Monique Koekoek

Research Consultant

Het beste resultaat behalen zonder consessies te doen, dat is wat kwaliteit voor mij betekent. Dit bereik je met samenwerken en nooit genoegen nemen met minder dan optimaal. Sinds een half jaar mag ik meewerken aan het invullen van opdrachten bij Van de Groep & Olsthoorn. En wat mij opvalt is dat de opdrachten lopen als een geoliede machine, iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en indien nodig helpen wij elkaar om te komen tot het beste resultaat.

Kwaliteit heeft een heleboel kenmerken. Maar dingen als “doen wat je belooft”, “gaan voor het beste”, zorgvuldigheid, en openheid zijn in ons werk belangrijk. Wij bouwen geen machine, dus 100% aan de gestelde eisen voldoen is moeilijk. Maar de verwachtingen overtreffen is ook een mooi doel. Ik durf na bijna 22 jaar dit werk te doen wel te zeggen dat dit de basis is van mijn succes als Consultant en plezier in het werk. Het is fijn dat wij hier als team aan werken, en daar ben ik trots op.

Bauke Wolters

Senior Consultant

Anco de Graaf

Senior Consultant

Echte kwaliteit betekent voor mij volgens een bewezen concept/proces het beste resultaat bereiken, waarbij je vaak nog de verwachtingen van klant en kandidaat overtreft. Dit doen wij door duidelijk te zijn wat onze verwachtingen zijn ten aanzien van een opdracht, looptijd van de procedure, of wij iets wel of niet kunnen en of een opdracht wel of niet bij ons past. We zijn hierin eerlijk, duidelijk en transparant.

Kwaliteit is voor mij het kunnen voldoen aan de verwachtingen van zowel kandidaat als opdrachtgever. Als het erop gaat lijken dat er niet aan bepaalde verwachtingen kan worden voldaan is het belangrijk hierover te blijven communiceren. Als Management Assistente ben ik de schakel tussen de Consultants, kandidaat en opdrachtgever. Wij op het Secretariaat zijn het eerste aanspreekpunt en willen graag een positieve eerste indruk achterlaten bij iedereen die wij spreken.

Ellen van Wijk

Management Assistente

Monique van Dijk

Research Consultant

Kwaliteit is voor mij met gedrevenheid en met plezier aan het werk zijn om de beste kandidaat te vinden voor de opdracht. Kwaliteit heeft voor mij ook te maken met het op een persoonlijke manier aangaan van contacten, met betrokkenheid en interesse. Zorgvuldigheid is daarbij belangrijk; het is een sport om precies op het afgesproken tijdstip te bellen en zoals bij elke sport gaat er ook wel eens iets mis.

Ik ben trots op ons team en op de successen die we met elkaar weten te boeken.

Kwaliteit leveren betekent voor mij het afstemmen tussen de wensen en behoeften van opdrachtgevers, kandidaten en collega’s. Het zorgen dat zaken van het begin tot het eind naar tevredenheid worden geregeld. Op het Secretariaat zijn we goed op elkaar ingespeeld en loopt alles soepel. Daarnaast zetten wij onze opdrachtgevers en kandidaten centraal door in te spelen op hun specifieke wensen en behoeften.

Judith Pater

Management Assistente

Kirsten van de Groep

Management Assistente

De kwaliteit uit zich voor mij in de persoonlijke betrokkenheid hier van iedereen en de enorme marktkennis. Iedereen hier bij Van de Groep & Olsthoorn (of je nu op het Secretariaat werkt, of als Researcher of Consultant) is erop gebrand de klant en kandidaat zo goed mogelijk te helpen. We worden oprecht blij van een goede match: een fantastische uitdaging voor een kandidaat en een toekomstbestendige Manager voor onze opdrachtgever.

Meer informatie?
neem contact met ons op

Graag vertellen wij u in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op via 0346 87 00 20 of bezoek onze website: www.vandegroep.nl.