Groei aantal vacante senior posities in de industrie

Nieuws

Eerdere economische berichten lieten het al zien: de markt voor de industrie, zowel nationaal als internationaal trekt aan. Dit heeft ook gevolgen voor de arbeidsmarkt. De voorheen ‘latent’ zoekende manager is nu actiever op zoek naar een volgende carrièrestap. Wij zien bij Van de Groep & Olsthoorn dat sinds ongeveer een jaar het aantal vacatures stijgt bij de meeste klanten; bij sommige sectoren groeit het heel hard, in andere sectoren (zoals bijvoorbeeld de bouw) gaat het nog steeds niet goed. Maar de stijgende lijn is ingezet.
Aan de kandidatenkant moeten we er nog steeds hard aan trekken: de lange jaren van onzekerheid, gecombineerd met de stagnerende huizenmarkt heeft ervoor gezorgd dat de arbeidsmobiliteit bij managers in de industrie nog steeds erg laag is. De markt verandert continu; het is op dit moment de kunst om met het juiste, toekomstgerichte profiel de kandidaten te vinden en vervolgens te overtuigen dat het tijd is voor een interessante overstap.
Voor de opdrachtgever is het goed te realiseren wat de mogelijkheden op dit moment zijn. Met een goed ondernemingsplan, visie, missie, en concrete doelen, waarbij het beschikbaar stellen van de instrumenten uiteraard niet mag ontbreken, is er op dit moment veel te bereiken. De meeste signalen staan op groen, en de echte ondernemer grijpt nu zijn kans. Met de juiste kandidaten zijn de plannen te realiseren. En met een goed verhaal is het wel degelijk mogelijk om deze mensen te motiveren! Wij vinden de toppers uit beide markten, actief of passief of latent zoekend naar hun droombaan, graag voor onze opdrachtgevers. Kijk om een indruk te krijgen van de mogelijkheden eens naar de functies die wij momenteel vacant hebben op www.vandegroep.nl/vacatures.
Gertjan van de Groep.

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten