Eerste high potential succesvol bemiddeld

Nieuws

Sinds begin van 2015 heeft Van de Groep & Olsthoorn een Future Excellence-programma. Dit is opgestart door senior consultant Bauke Wolters, omdat we vaak in de zijlijn van reguliere werving- en selectieprocedures de opmerking horen ”we zouden zo graag eens een young potential in huis halen”. Veel grote firma’s en multinationals hebben eigen traineeprogramma’s, waarbij ze elk jaar een clubje hbo-ers of academen aannemen, van wie ze aannemen dat die over een paar jaar naar het management doorstromen, en mogelijk over x jaar in de top van de directie zitten. Van de club trainees blijven in de praktijk maar enkelen bij deze werkgever, de rest switcht na een paar jaar toch naar een andere werkgever.
Kleinere en/of onbekende bedrijven hebben nooit zo’n traineepool. De reden is, dat een bedrijf van bijvoorbeeld 250 werknemers het zich niet kan veroorloven om 5 of 10 trainees aan te nemen, die in eerste instantie geld kosten en vooral veel begeleiding nodig hebben, afgezien van het feit dat er wel een werkplek of projecten moeten zijn. Andere bedrijven die B2B werken en dus bij het grote publiek onbekend zijn, kunnen sowieso niet op tegen het mediageweld van de bekende bedrijven en vinden daarom geen kandidaten. En dat is jammer, want juist bij de kleinere bedrijven kun je in het begin van je carrière veel leren en al snel bij allerlei zaken in het hele proces betrokken worden.
Wij hebben nu uit dit Future Excellence-programma de eerste plaatsing bij één van onze opdrachtgevers, en dit is precies zo gegaan als voorspeld. Een goede klant gaf aan dat hij een assistent-van-de-directie zocht. Van de Groep & Olsthoorn had in het programma die ene juiste kandidaat gesproken, en 2 weken later was het arbeidscontract getekend. Wij bemiddelen normaal gesproken alleen management- en directiefuncties (vast of interim), maar wij gaan er van uit dat wij nu de manager-van-morgen hebben geplaatst. Beste Martijn: veel succes in je nieuwe functie bij BigBrother en we houden contact!

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten