Duurzame posities

BIJ VAN DE GROEP & OLSTHOORN

Duurzaamheid, sustainability, CO2-uitstoot, energietransitie, footprint; er zijn vele modieuze termen voor “verstandig met de wereld omgaan”. En terecht. Wij stellen vast dat dit ook bij onze opdrachtgevers en kandidaten in toenemende mate speelt.

Wij zijn bij de intake voor functies kritisch: is dit alleen een uitspraak en een foto van een bos op de website, of is hier echt sprake van een bijdrage aan duurzaamheid? Zijn er concrete doelstellingen. Zijn er KPI’s in de functiebeschrijving gerelateerd aan deze doelstellingen?

Wij hebben op dit moment een aantal vacatures, waarbij dit zeker het geval is. Als u als kandidaat een echte bijdrage wilt leveren aan de wereld waarin wij allemaal leven, en de generaties na ons, vindt u misschien wel een passende positie voor u!

Duurzaamheid, sustainability, CO2-uitstoot, energietransitie, footprint; er zijn vele modieuze termen voor “verstandig met de wereld omgaan”. En terecht.

Posities
die het verschil maken

Eemshaven

TKF speelt een cruciale rol in de energietransitie. Met de verschuiving van fossiele energiebronnen naar duurzame alternatieven zoals windturbines is er een grote behoefte aan kabels die de windturbines aan elkaar verbinden. Het bedrijf heeft hierop ingespeeld en in 2016 opende het een subsea-kabelfabriek in Lochem. Om in de vraag naar langere kabellengtes en dikkere kwadraturen te kunnen voorzien heeft TKF besloten een nieuwe fabriek in Eemshaven te bouwen.

Op dit moment legt het bedrijf de laatste hand aan de plannen voor de bouw en inrichting van de nieuwe fabriek. Later dit jaar (medio september) start de bouw met als doel om de productie medio juni 2023 op te starten. Voor deze nieuwe fabriek zijn wij op zoek naar een Plant Manager.

CEO

Bunnik

Nordsol in Bunnik, is opgericht in 2009 met als doel een duurzame brandstof te ontwikkelen voor de zware transportsector. Nordsol heeft deze onconventionele en baanbrekende LNG-technologie uitgevonden, een robuust financieel haalbaar proces gerealiseerd met equipment die in een paar zeecontainers past, waarmee een fabriek kan worden neergezet. Met de CO2 neutrale bio-LNG-brandstof die wordt verkocht in tankstations in Nederland, is Nordsol klaar om zijn activiteiten op te schalen, te beginnen in Nederland en Europa.
 
Om leiding te geven aan deze groei, het verder ontwikkelen en professionaliseren van de organisatie zoeken wij een CEO.

Rotterdam

Het doel is ambitieus, volledig CO2-neutraal in 2035, maar Mourik gaat ervoor. Hiervoor is niet alleen intern een focus op duurzame oplossingen nodig, maar ook in externe opdrachten moet het helemaal anders. Dit vraagt om een gemotiveerde en sterke Manager die duurzame innovaties en mogelijkheden pusht in elke samenwerking die Mourik aangaat. Wij zoeken wij voor Mourik Industrie een Proposal Manager Duurzaamheid die precies deze uitdaging aangaat.

Zwolle

Als leverancier van Power Conversion, Electrical & Instrumentation (E&I) en Control & Automation (C&A) staat VONK vooraan in de transitie naar duurzame energie. VONK ontwerpt, produceert en levert hybride energieoplossingen op basis van zon, wind en waterkracht. In deze groeimarkt volgen de ontwikkelingen elkaar snel op en is VONK altijd bezig om mee te bewegen en verder te komen. Om dit te bewerkstelligen is een verdere efficiency- en professionaliseringsslag nodig.

Voor deze mooie uitdaging zoeken wij een Manager Operations die ervaring heeft met veranderprocessen.