Een brug slaan tussen partners en klanten

Nieuws
  • Robbert Klein Langenhorst, Sales & Global Partner Manager bij Anabeeb

Opgegroeid in Drenthe, wilde Robbert Klein Langenhorst graag zijn horizon verbreden. En dat is gelukt. Een afstudeerproject in Azië had grote gevolgen voor zijn leven. Naast zijn fascinatie voor zware industrie, techniek en de oliesector ontwikkelde hij sinds 2002 een grote passie voor het leven en werken in Azië. Toen Van de Groep & Olsthoorn een Sales & Global Partner Manager voor Anabeeb, Arabian Pipeline & Services Co Ltd., met standplaats Jubail in Saudi-Arabië zocht, nam zijn leven een andere wending. De uitdaging om al zijn eerdere werkervaringen in één functie te combineren, pakte hij enthousiast aan.
De vacature bij Anabeeb trok om meerdere redenen de aandacht van Klein Langenhorst. “In de rol van Sales & Global Partner Manager komen voor mij heel veel dingen samen. Anabeeb verzorgt al jaren een breed palet aan hoog gespecialiseerde onderhoudsdiensten voor olie- en gasbewerkende industrieën. Ik vervul nu een nieuwe rol en het is een grote uitdaging om binnen dit gerenommeerde bedrijf een afdeling voor partnerships op te zetten. In deze functie kan ik mijn eerdere ervaring benutten om wereldwijde partners te vinden en ze te helpen om samen met Anabeeb business voor hun services te genereren. Het is mijn doel om de komende jaren een afdeling op te zetten die een brug slaat tussen klanten en partners.”

Team en familie

Klein Langenhorst (38) vertrok al vroeg naar het buitenland. Aan het eind van zijn studie Business Oriented Computer Science kreeg hij de mogelijkheid om in Bangkok af te studeren als Datamanager in de petrochemie. “Het leven en werken daar beviel zo goed dat ik op mijn 23e een baan als intermediair voor personeel van energiecentrales in Kuala Lumpur aannam. Als rechterhand van de Maleisische directeur leerde ik heel veel over zakendoen en relatiebeheer in Azië. Iedereen werkt keihard en samen maak je lange dagen. Omdat je zoveel met je collega’s optrekt, voelt een team vaak als familie aan.” Na verloop van tijd stapte hij over naar Stork. Voor dit bedrijf verhuisde hij naar Singapore. Als Managing Director was hij verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Een waardevolle aanvulling op zijn werkervaring.

Aziatische cultuur

Toen Stork zijn activiteiten in Azië staakte, verhuisde Klein Langenhorst weer naar Bangkok waar hij met zijn Thaise vriendin een huis bouwde. Na leidinggevende functies in de Fast Moving Consumer Goods en energiesector, werd duidelijk dat zijn passie bij de zware industrie ligt. “In de loop der jaren heb ik mijn eigen visie verder ontwikkeld. Het is mijn ambitie om technisch en commercieel even goed te zijn. Op beide vlakken heb ik ruime ervaring opgedaan. Bovendien zie ik om me heen dat die combinatie niet veel voorkomt in de markt.” Dat zijn toekomst niet in Nederland lag, was ook helder. “Hoewel ik Azië eigenlijk per toeval ben ingerold, is werken in het buitenland voor mij inmiddels een gegeven. Daarbij kies ik overigens niet voor het reguliere expat-bestaan. Ik heb in Bangkok echt mijn leven opgebouwd. En dat bevalt heel goed. Het is hier niet zo strak georganiseerd als in Nederland. Toch kan ik volop genieten van de cultuur, het weer en het eten. Tegelijkertijd wordt in Azië hard gewerkt en dat past goed bij me.”

“In de loop der jaren heb ik mijn eigen visie verder ontwikkeld. Het is mijn ambitie om technisch en commercieel even goed te zijn.”

Voldoende aanknopingspunten

Hoewel hij goed op zijn plek zat in Bangkok reageerde Klein Langenhorst op een vacature in Saudi-Arabië. Van de Groep & Olsthoorn werkt al jaren nauw samen met Anabeeb en bemiddelde al diverse senior managers. Het bedrijf heeft sterke banden met het Nederlandse familiebedrijf Mourik, een andere belangrijke klant van Van de Groep & Olsthoorn. Om de juiste kandidaat te vinden, volgen de speciale internationale searchteams een tweesporenbeleid. Naast traditionele search, heeft Van de Groep & Olsthoorn een uitgebreid bestand van gekwalificeerde kandidaten. Klein Langenhorst: “Ik had in het verleden al prettig contact gehad met hun Manager International Search, Bert-Jan de Visser. Ik zat in hun bestand en zij hielden me geregeld op de hoogte van interessante vacatures. Toen ik de functie bij Anabeeb voorbij zag komen, was ik meteen geïnteresseerd. Op het eerste oog sloot mijn managementervaring in de zware industrie en oliesector goed aan. Na intensief vooroverleg met Bert-Jan de Visser waren er voldoende aanknopingspunten om kennis te maken met Anabeeb.”

Onderling vertrouwen

De eerste contacten met Revor Vos, de Nederlandse General Manager van Anabeeb, verliepen heel goed. “We ontmoetten elkaar in Bahrein waar het op dat moment snikheet was. Gelukkig ben ik op dat vlak wel wat gewend. Ik had het idee dat we elkaar goed begrepen. Vervolgens startten de gesprekken over de precieze invulling van de samenwerking. Dat is een spannende tijd waarin Bert-Jan en ik echt als een team opereerden. Onderling vertrouwen is dan heel belangrijk. De communicatie met Bert-Jan en zijn collega’s verliep soepel en professioneel. Dat is prettig en nodig omdat in een internationale setting de regelingen voor verhuizen en verlof wat complexer zijn dan wanneer je een baan in hetzelfde land aanneemt. Met de ondersteuning van Van de Groep & Olsthoorn is dit perfect ingevuld.”

Ambities concreet vormgeven

Klein Langenhorst startte in december 2015 bij Anabeeb en hij zit goed op zijn plek. “Ik weet uit ervaring dat de downstream oliesector zeer dynamisch is. Dat vraagt veel flexibiliteit van een bedrijf als Anabeeb. Onderhoud en service van downstream olie- en gasinstallaties gebeurt meestal tijdens een geplande sluiting. Dit is zeer specialistisch werk dat vanwege de kosten zeer efficiënt moet gebeuren. Gespecialiseerde partners zijn daarbij onmisbaar. Op dat vlak liggen er voor ons nog veel kansen. Deze services kunnen we bijvoorbeeld ook afzonderlijk aanbieden. Met mijn team wil ik partners vanuit de gehele wereld een lokale ingang bieden om samen meer omzet te realiseren.” Het is aan Klein Langenhorst om die ambitie de komende jaren concreet vorm te geven. “Om onze services proactief bij klanten en prospects onder de aandacht te brengen, zet ik nu een nieuwe afdeling op. Ik ben eindverantwoordelijk en heb daardoor veel taken. Van het zoeken van de partners en creëren van een corporate identity en training, sales en marketing tot het inrichten van een CRM-systeem. Ik moet letterlijk al mijn ervaring en kennis aanspreken. In deze nieuwe omgeving is het prettig dat ik nauw samenwerk met een Nederlandse General Manager.”

“Onderhoud en service van downstream olie- en gasinstallaties gebeurt meestal tijdens een geplande sluiting. Dit is zeer specialistisch werk dat vanwege de kosten zeer efficiënt moet gebeuren. Gespecialiseerde partners zijn daarbij onmisbaar.”

Een nieuwe weg inslaan

Het leven in Saudi-Arabië bevalt zeer goed. “Het verblijf in de compound in Jubal is heel aangenaam. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Naast het werk zijn er ruime mogelijkheden om te ontspannen en te sporten. Tegelijkertijd wil ik ook nu niet alleen een passant zijn. Ik probeer me zo goed mogelijk in te leven in de Arabische cultuur. Net als in Azië wil ik de manier van leven en cultuur snappen. Daarom ben ik ook dit avontuur, dat via Van de Groep & Olsthoorn op mijn weg kwam, met een open blik aangegaan. In de korte tijd dat ik hier nu werk, heb ik gemerkt dat je vooral niet overhaast te werk moet gaan. Het is cruciaal om via veel overleg en tact vertrouwen op te bouwen. Dat geldt zeker in mijn rol, waarin ik geacht word om de dienstverlening van de bestaande organisatie uit te breiden. Dat betekent dat we met Anabeeb op sommige gebieden ook een nieuwe weg inslaan. Zulke veranderingen zijn altijd spannend en slagen alleen als het lukt om de gehele organisatie mee te krijgen. En dat is de komende jaren mijn boeiende taak.”

Dit bericht delen:

 

Laatste

Inzichten